Cascadorii politice

Dacă nu ar fi păcat să râdem de oamenii necăjiţi, incidentul cu primarul strâns de gât de la Slivileşti ar fi chiar comic pe alocuri. Cum îşi scotea primarul Bucurescu pieptul înainte, cocoşeşte, atunci când îl apostrofa pe Lambu: „Ce, bă, tu eşti consilier de vorbeşti aşa?“. Cum se înfoia apoi Lambu la primar: „Băăă, nenorocitule!“. Până aici nu e nimic de râs. Ditamai oamenii, aleşi de comunitatea lor să îi reprezinte, au profitat de prezenţa televiziunilor la ei în comună pentru a se da în spectacol.

De râs a fost partea contondentă a scandalului. Cel puţin, aşa am văzut la televiziuni, că pe mulţi dintre cei prezenţi acolo i-a apucat râsul văzând leşinul spectaculos al primarului Bucurescu, un om solid de altfel, prăbuşit dintr-o simplă mână înfiptă în gât. „Hă, hă, hă, ce bine joacă teatru“, se amuzau câţiva martori la incident. S-a prefăcut primarul Bucurescu? Imposibil de spus. Putem specula pe această temă, dar mai bine ne abţinem, decât să cădem în păcatul de a acuza un om care a suferit că s-a prefăcut.

Putem însă comenta schimbarea de atitudine a lui Bucurescu, cu privire la ce va face după ce i s-a întâmplat. Dacă iniţial primarul din Slivileşti era hotărât să-i facă plângere penală lui Lambu pentru că a fost agresat şi ameninţat, acum, la solicitarea şefului său de partid Ion Călinoiu, este tentat să o lase baltă. Poţi să ierţi un om care spune în faţa camerelor de luat vederi că doar crima este soluţia în cazul lui Bucurescu? Primarul agresat spune că se poate. De ce? Pentru că vine campania electorală, zice Bucurescu, şi i-a cerut Călinoiu să aplaneze conflictul, ca să nu fie afectat partidul. Cum ar putea să fie afectat PSD prin faptul că un primar bătut se adresează organelor de cercetare penală? Ce interese are Călinoiu în zona Slivileşti, în afara caselor pe care le-a strămutat din satul Ştiucani şi care s-au transformat în vila din Primăverii? De ce se fereşte Călinoiu să facă declaraţii pe marginea incidentului şi acuză presa, tam-nesam, că vrea să îi lege numele de comuna Slivileşti? Intuim nişte răspunsuri, avem şi ceva informaţii, dar până la obţinerea probelor, lăsăm întrebările să fie retorice.

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: