Casele viitorului, printate 3D din pământ

Oamenii de știință au dezvoltat o metodă ecologică de imprimare 3D a caselor viitorului, care are potențialul de a revoluționa industria construcțiilor. Interesant pentru această metodă e materialul de construcţie ales, acestea putând fi ridicate din solul local.

Noua tehnologie este concepută pentru a fi o alternativă durabilă pentru beton, care reprezintă aproximativ 7% din emisiile de dioxid de carbon, potrivit International Energy Agency.

Sarbajit Banerjee, profesor de chimie, știința materialelor și inginerie la Universitatea A&M din Texas, a declarat că imprimarea 3D dispune de o versatilitate care le-a permis să imprime fațade arhitecturale întregi.

Cu toate acestea, obținerea unor astfel de structuri care să îndeplinească reglementările existente în materie de construcții rămâne o provocare semnificativă.

Betonul rămâne materia primă utilizată în cele mai multe proiecte de construcții, dar acesta nu poate fi reciclat și necesită multă energie pentru a fi amestecat și transportat. Scopul echipei de cercetare este de a tipări structuri utilizând solul care poate fi găsit în orice grădină. Deși utilizarea la scară largă a betonului a permis accesul democratic la locuințe și creșterea orașelor, acest lucru a avut un cost ecologic considerabil. Trecerea la tipărirea 3D a betonului amenință să exacerbeze această problemă. De aceea, s-a creat o nouă paradigmă a construcțiilor, prin utilizarea unor materiale obținute în mod natural chiar la fața locului. Utilizarea acestor materiale va deschide calea pentru construirea de proiecte adaptate în mod specific la nevoile climei locale.

Utilizarea materialelor locale ar reduce necesitatea de a transporta beton pe distanțe lungi, prin aceasta, reducând și mai mult impactul clădirilor asupra mediului.

Planul echipei de cercetare de a înlocui betonul cu pământul de sub picioarele noastre depinde de capacitatea lor de a îmbunătăți capacitățile de încărcare ale solului. Odată ce vor avea o idee mai clară despre limitele tehnologiei, Banerjee și echipa sa planifică să investigheze cum ar putea permite construirea chiar și pe alte planete.

Vizualizări: 1,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: