Câştigătorii Festivalului Tineretului de la Godineşti

Cea de-a XX-a ediţie a Festivalului Tineretului de la Godineşti şi-a desemnat câştigătorii. Organizatorii au acordat premii în bani pentru cei mai talentaţi tineri. Festivalul s-a desfăşurat duminică, 17 iunie, în Grindul Godineştiului, pe noua scenă acoperită construită de autorităţile locale. Cei care iubesc folclorul au avut posibilitatea de a se delecta cu dansurile populare şi cântecele specifice Gorjului.

Ediţia din acest an a Festivalului Tineretului a cuprins cinci secţiuni: solişti vocali, instrumentişti, dansatori, tarafuri tradiţionale şi costume populare. Soliştii vocali au interpretat două piese din repertoriul gorjenesc (doină, baladă, horă, sârbă etc.), din care una fără acompaniament orchestral.

La secţiunea solişti vocali, premiul I a fost câştigat de Mădălina Anuţa din Târgu Jiu şi Sabina Dabelea din Stăneşti. Premiul al II-lea a fost revendicat de Andra Burlan din Rovinari şi Adnana Serafin din Samarineşti. Premiul al III-lea a mers către Alexandra Cidoiu din Godineşti şi Ruxandra Banţa din Târgu Jiu. Menţiunea a fost acordată Elenei Soceanu din Stejari.

La secţiunea solişti instrumentişti, premiul I a fost revendicat de Alexandru Cioiu, cântăreţ la caval din Târgu Jiu, şi de Roberto Carlos Roibu din Rovinari, pentru prestaţia la vioară. Premiul al II-lea, în valoare de 150 lei, a fost acordat Ralucăi Bojincă din Peştişani, pentru prestaţia la nai, şi Mădălinei Olaru din Godineşti, care a cântat tot la nai. Premiul al III-lea a fost revendicat de Mădălin Epure din Godineşti (vioară) şi Mădălina Olaru din Godineşti (nai).

Taraful Muscurici din Godineşti a câştigat premiul I la secţiunea tarafuri tradiţionale. Premiul pentru costum popular a fost obţinut de Elena Cîrciu din Mătăsari. La secţiunea dans popular au fost premiate formaţiile din Ţicleni, Godineşti şi Stejari. Valoarea totală a premiilor a fost de 2.500 lei, suma fiind acordată de Consiliul Judeţean Gorj, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Gorj.

Vizualizări: 904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: