Supă cremă de ţelină cu bacon

Supa cremă de ţelină cu bacon este foarte benefică în perioada de vară pentru că ţelina conţine aproximativ 95% apă în compoziţia sa. Leguma albă poate deveni o gustare la îndemână în zilele călduroase de vară, dacă ştiţi să o preparaţi să aibă cel mai bun gust.

Pentru a preveni deshidratarea trebuie să consumaţi multe legume. De multe ori acestea nu sunt pe gustul copiilor dar gustul special şi aroma puternică fac din ţelină ingredientul perfect pentru o supă cremă.

Ingrediente: o ţelină mare, o ceapă albă medie, 2-3 cartofi, 350 ml lapte, 2 linguri unt, 100 g bacon, sare şi piper, un praf boia dulce şi verdeaţă pentru decor.

Mod de preparare: Cureţi, speli, tai ţelina, ceapa şi cartofii bucăţi, apoi le fierbi într-o cratiţă cu apă cât să le acopere timp de 30 de minute, la foc mediu. Ulterior, le dai deoparte într-o strecurătoare, păstrând 300 ml din apa în care au fiert.

Într-o cratiţă, pui legumele şi adaugi lichidul rămas şi laptele încălzit în prealabil. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi mai laşi să dea 2-3 clocote la foc potrivit. Adaugi untul şi pasezi legumele cu un mixer vertical.

Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă până devine crocant. Serveşti supa caldă şi o decorezi cu bacon, verdeaţa preferată şi un praf de boia dulce.

Vizualizări: 799

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: