Secretul budincii de ciocolată

Budinca de ciocolată nu necesită un proces de preparare complex, însă necesită atenție la câțiva pași de bază, cum ar fi adăugarea laptelui fierbinte, alegerea formei potrivite și așezarea în frigider.

Ingrediente pentru 6 persoane:

500 ml lapte integral

75 g zahăr pudră

40 g amidon de porumb

50 g unt

10 g de cacao amară

100 g ciocolată neagră

Pentru garnitură ai nevoie de:

2 crenguțe de coacăze

câteva frunze de mentă

Mod de preparare: Se topesc untul și zahărul într-o crăticioară. Între timp, se încălzește laptele până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă apoi amidonul cernut și cacaua, amestecând cu un tel. Laptele fierbinte se adaugă treptat, amestecând constant, pentru a evita formarea de cocoloașe.

Se pune din nou pe foc și se fierbe amestecul timp de 2-3 minute din momentul în care dă în clocot, amestecând constant.

Se ia de pe foc, se adaugă ciocolata tocată mărunt și se amestecă rapid pentru a o încorpora în restul.

Când s-a omogenizat, se toarnă budinca de ciocolată în forme, umplându-le până la refuz.

Pentru a sparge eventualele bule de aer din interior, se bat ușor de suprafața de lucru

Se acoperă fiecare formă cu folie de aluminiu, se lasă să se răcească și apoi se dă la frigider pentru cel puțin 4 ore. Înainte de a scoate budincile de ciocolată din forme, înmuiați baza în apă caldă pentru a fi mai ușor de îndepărtat. Se ornează cu fructe roșii și mentă și se servește.

Pentru decorarea finală ne putem distra puțin: putem folosi frișcă, fulgi de ciocolată albă, fructe de pădure, mentă, câteva picături de lichior și, vara, o cupă de înghețată de vanilie.

Vizualizări: 866

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: