Prăjitură cu caise și iaurt

Foarte aromată și pufoasă, această prăjitură este ușor de preparat și nu conține unt, fiind potrivită și pentru cei care țin la siluetă.

Ingrediente

250 g de făină

50 g făină integrală sau făină de ovăz

3 ouă medii

170 g zahăr brun

250 g iaurt de caise (sau altă aromă)

80 ml ulei

16 g praf de copt

1 linguriță de extract de vanilie

350 g caise

zahăr pudră

Mod de preparare: Se pun ouăle într-un castron mare și se bat cu un mixer electric împreună cu zahărul și vanilia. Când se obține un amestec ușor și pufos, se adăugă iaurtul și uleiul, amestecând constant. La final, se adaugă aproximativ jumătate din caise, în prealabil spălate, curățate de sâmburi și tăiate în cubulețe.

Se toarnă amestecul într-o formă de tort de 22 cm unsă cu unt și tapetată cu făină și se decorează suprafața cu caisele rămase tăiate în felii. Se presară cu zahăr brun și se coace la 180 de grade timp de cel puțin 50 de minute, verificând cu o scobitoare. Dacă folosiți un cuptor cu ventilator, gătiți la 170 de grade timp de aproximativ 45 de minute.

Scoateți prăjitura cu caise și iaurt din cuptor, lăsați-o să se răcească și presărați zahăr pudră înainte de a o servi.

Prăjitura cu iaurt și caise se păstrează la temperatura camerei timp de 3-4 zile, sub capac, preferabil un clopot de sticlă.

Puteți congela prăjitura, întreagă sau în felii, timp de 1-2 luni.

Pentru a obține o suprafață ușor caramelizată care să contrasteze cu aciditatea caiselor, adăugați 1-2 linguri de zahăr brun. În loc de iaurt de caise puteți folosi iaurt grecesc, dar și iaurt alb sau iaurt cu orice aromă vă place.

Dacă nu doriți să folosiți făină integrală sau de ovăz, măriți cantitatea de făină albă cu 50 g.

Această prăjitură poate fi făcută și cu alte fructe de vară, cum ar fi prunele și piersicile.

Vizualizări: 1,044

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: