Cât costă tăcerea poporului

Liderii politici nu se mai feresc. Vor să îşi rezolve problemele penale prin amnistie şi graţiere. Şi cei de la putere, şi cei care simulează opoziţia. Pentru ca poporul să nu se opună, este cumpărat. Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, pregăteşte la foc automat şapte ordonanţe de urgenţă, să crească pensii, salarii, să scadă taxe. E rău că poporul o duce mai bine?, întreabă ea. O să fie rău. Pentru că o va duce bine câteva luni, cel mult, apoi inflaţia o să înghită tot.
Şi presei i se pregătesc cadouri. TVA 0% pentru publicitate din martie. Pe undeva, presa avea nevoie de sprijin, aproape toate televiziunile şi ziarele având probleme de finanţare.
Vor reuşi guvernanţii să cumpere opinia publică? Cel mai probabil da, o arată rezultatele alegerilor. Şi nu neapărat pentru că alegătorii au crezut în partidul Moş Crăciun. Vina pentru rezultatul votului este a opoziţiei, în principal a PNL, partid ai cărui lideri sunt complici cu pesediştii în scopul lor comun de a scăpa de dosarele penale. Liberalii mimează în continuare opoziţia, s-a văzut asta şi la audierile din comisii, unde unii dintre ei nu mai pridideau cu felicitările la adresa miniştrilor, în loc să-i pună în încurcătură. Aşa că noua putere nu va avea nicio problemă atunci când va dori o nouă „marţea neagră” pentru justiţie.

Vizualizări: 572

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Vocile schimbării:

Citește și: