Cât costă Volkswagen ID.5 electric în România

Volkswagen și-a mărit oferta de modele electrice și a introdus în familia ID. un SUV coupe produs pe platforma MEB. Noul Volkswagen ID.5 este oferit cu trei versiuni de putere pentru sistemul de propulsie electric și promite o autonomie de peste 500 de kilometri.

Noul ID.5 este construit pe platforma Modular Electric Drive Matrix (MEB) utilizată și pentru autoturismele electrice ID.3 și ID.4. Volkswagen ID.5 este versiunea SUV coupe a modelului ID.4 și are în mare aproximativ aceleași dimensiuni și performanțe tehnice. ID.5 are o lungime de 4.599 mm, o lățime de 1.852 mm, o înălțime de 1.612 mm și un ampatament de 2766 mm, iar volumul portbagajului ajunge până la 549 de litri.

Varianta de bază a acestei game se numește ID.5 Pro și are un singur motor electric cu o putere de 170 CP. Versiunea ID.5 Pro Performance dispune tot de o unitate electrică, dar puterea ajunge la 225 CP.

Volkswagen ID.5 GTX este versiunea de performanță și  dispune de două motoare electrice cu o putere de 299 CP, unitățile electrice fiind amplasate pe fiecare punte. Această variantă este singura oferită cu tracțiune integrală.

VW ID.5 Pro realizează repriza de la 0 la 100 km/h în 10,4 secunde și are viteza maximă limitată la 160 km/h. În varianta de performanță GTX acest SUV Coupe ajunge de la o la 100 km/ în 6,3 secunde și poate atinge 180 km/h. Indiferent de varianta de putere aleasă va fi disponibilă doar o baterie cu o capacitate de 77 kWh. Aceasta poate fi încărcată inclusiv la stații de 135 kW.

Prețul pentru versiunea de bază a VW ID.5 începe în România de la 50.100 de euro. Pe lista dotărilor standard se află printre altele scaunele față încălzite, aer condiționat cu reglare pe 3 zone, faruri cu tehnologie LED, jante cu dimensiunea de 19 inch sau cablu pentru încărcare mode 3 de 16A. Lista sistemelor de asistență oferite standard include Front Assist, City Emergency Brake cu monitorizare pietoni și cicliști, Lane Assist, Asistent virare și detector de oboseală. Tot standard se oferă Adaptive Cruise Control pentru menținerea constantă şi adaptarea vitezei de rulare în funcţie de ceilalți participanți la trafic.

Vizualizări: 2,053

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tendințe:

Citește și: