Câte doze de vaccin antigripal au ajuns la Gorj

Sezonul rece a venit, iar populația trebuie să se vaccineze antigripal, așa cum se face în fiecare an. Problema nu este în acest procedeu de vaccinare, ci în privința numărului de doze distribuite fiecărui județ. De exemplu, la Gorj au ajuns doar 30% din dozele de vaccin necesare.

Numărul celor care s-au vaccinat împotriva gripei este unul mic, fiind vorba despre aproximativ 7.000 de gorjeni. Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Gorj, Daiana Militaru, spune că până la finele acestui an vor ajunge toate dozele. Au fost comandate peste 46 de mii, iar până în acest moment au fost primite 13.750 de doze în trei tranșe.  

”La nivelul județului Gorj au fost comandate 46.378 de doze de vaccin antigripal. Până în prezent, DSP Gorj a primit 13. 750 de doze în trei tranșe. Încă din primul lot s-a asigurat numărul necesar de doze în spitale și la DGASPC Gorj, iar restul s-a repartizat către medicii de familie. De asemenea, până la ora actuală au fost vaccinate aproximativ 7.000 de persoane. Așteptăm ca până pe 15 noiembrie să primim o altă tranșă de doze, urmând ca până la finele anului să fie primite și restul”, a spus Daiana Militaru, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Există și o campanie de vaccinare gratuită, mai spune Militaru: ”În cadrul campaniei de vaccinare gratuită au prioritate copiii și bătrânii instituționalizați, persoanele care au împlinit vârsta de 65 de ani cu boli cronice, dar și gravidele. Campania se derulează prin cabinetele medicilor de la fel ca anul trecut”, a mai spus Daiana Militaru. 

Vizualizări: 1,133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: