Mii de gorjeni în concedii medicale din cauza infecției cu SARS-CoV-2

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj monitorizează îndeaproape situația concediilor medicale la nivelul județului. La o primă analiză, numărul concediilor medicale înregistrate de la începutul anului și până în luna septembrie se apropie de numărul total de concedii de boală înregistrate anul trecut.

În perioada ianuarie-septembrie 2020 Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj a numărat peste 44.740 de concedii medicale. Numărul acestora este destul de mare luând în calcul faptul că în tot anul 2019 au fost înregistrare aproximativ 58.560 de astfel de concedii.

Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate Gorj analizează situația concediilor mai ales că anul acesta câteva mii de gorjeni au stat acasă din cauza că s-au fost plasați în carantină sau izolare. ”Vreau să vă spun că anul acesta concediile medicale au fost în atenția noastră. Dacă anul trecut am înregistrat un număr de 58.568 de concedii medicale, anul acest avem 44.740 până în luna septembrie. Cele mai multe sunt pe boală, adică 37.896, dar avem și 5.329 de concedii medicale generate de noul virus COVID-19”, a declarat Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

O scădere considerabilă s-a înregistrat la concediile medicale date la externarea din spital. Și acest fenomen este tot din cauza pandemiei. ”Vreau să vă spun că, dacă anul trecut s-au înregistrat 3.327 de concedii medicale date la ieșirea din spital, acum numărul lor a scăzut la 1.313 tot din cauza pandemiei. Ce am sesizat este și faptul că, dacă anul trecut medicii de familie au dat tot anul 24.277 de concedii medicale, acum deja au depășit și numai până în septembrie medicii de familie au dat 24.439 de astfel de concedii.”, a mai spus Daniel Șurlea.

Vizualizări: 1,909

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: