Câte mămici din Bălănești încasează stimulent la naştere

Un număr de opt mămici din comuna Bălănești beneficiază de stimulentul acordat de autorităţile locale pentru încurajarea natalităţii. Este vorba de 2500 de lei pe care îi primesc într-un an. "Mai avem trei graviduțe pe raza comunei", a spus încântat primarul Ovidiu Pungan.

Măsura luată de autoritățile locale din Bălănești pentru încurajarea natalității în zonă a avut efect. Astfel, a început să crească numărul nașterilor la nivel de comună. Beneficiază de suma acordată de primărie atât femeile care sunt la primul copil, cât și cele care îl nasc pe cel de-al doilea. Hotărârea a fost aprobată în luna ianuarie și deja câteva mămici sunt în plată. "Avem opt nașteri la nivel de localitate și mai avem încă trei gravide. Comparativ cu anul trecut, se cunoaște un pic creșterea natalității. Putem să luăm în calcul că a avut un efect și stimulentul acordat de noi. Așpteptăm ca și cele trei mămici să nască", a declarat primarul comunei Bălănești, Ovidiu Pungan.  

Fiecare mămică primește lunar timp de un an peste 200 de lei. Pe raza comunei mai sunt circa 130 copii.

În anul 2015 zeci de cetățeni ai comunei Bălănești au decedat și nașteri au fost doar două. Multe dintre comunele din Gorj se confruntă cu scăderea numărului locuitorilor.  

Vizualizări: 669

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: