Școlile din Licurici au stocuri asigurate de cărbune

Primăria Licurici a asigurat școlile din localitate pentru perioada de iarnă. Autoritățile locale au achiziționat peste 45 de tone de cărbune de la cariera Peșteana pentru a asigura unitățile școlare pe timpul iernii. Primarul localității, Liviu Doru Drăgulescu, a mai rezolvat o problemă stringentă a localității, a angajat un asistent medical comunitar care se va îngriji de sănătatea bătrânilor din localitate.

Școlile din localitatea Licurici nu vor avea probleme cu căldura pe perioada sezonului rece. Primăria a achiziționat cărbunele necesar de la Complexul Energetic Oltenia. „Am achiziționat câte 15 tone de cărbune pentru fiecare școală, avem trei școli. Am plătit 4.400 de lei, în jur de 100 de lei tona. Din punctul acesta de vedere suntem asigurați, copiii o să aibă condiții optime în unitățile de învățământ. Am cumpărat și lemne, avem centrale care funcționează pe cărbune și lemne”, a spus primarul Liviu Doru Drăgulescu.
Autoritățile locale din Licurici tratează cu seriozitate și problema drumurilor pe perioada sezonului rece. Chiar dacă toată comuna este tranzitată de drumul județean, primarul spune că utilajele sunt pregătite să intervină pe cele două drumuri comunale. ”Avantajul nostru este că avem drumul județean, iar pe drumurile mele n-am băgat niciodată nisip cu sare. Cum a apărut o problemă cum am intervenit cu utilajele de deszăpezit. Nu avem ulițe pe care să nu urce mașinile”, a menționat Liviu Doru Drăgulescu, primarul din Licurici.
Parte din problemele sociale ale localității urmează să fie și ele soluționate. Recent, primăria a angajat prin concurs un asistent medical comunitar la primărie. Fata, spune primarul, se va ocupa de sănătatea bătrânilor din comună care au venituri foarte mici. ”Practic ea va colabora cu Asistența Socială, nu aveam asistent medical al comunei și este binevenit postul cu atât mai mult cu cât este plătit de DSP. Avem și noi destui bătrâni cu probleme, familii cu copii mulți care au nevoie de sprijin. Va colabora în mod sigur și cu medicul de familie al localității”, a spus Liviu Doru Drăgulescu, primarul din Licurici.

Vizualizări: 255

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: