Un singur candidat pe nouă posturi de medic

Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu se confruntă și acum cu un deficit extrem de mare de medici. Deși recent unitatea medicală a scos la concurs nouă posturi de medic, un singur dosar a fost depus în vederea susținerii concursului. Conducerea spitalului spune că un număr de 15 medici ar rezolva deficitul cu care se confruntă unitatea.

Nouă posturi de medic a scos la concurs Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu în specialități precum cardiologie, neonatologie, chirurgie generală, anatomie patologică, neuropsihiatrie infantilă. Fără succes însă, căci s-a depus un singur dosar la psihiatrie. ”Din toate posturile de medic pe care le-am scos la concurs în această perioadă, am avut o singură persoană interesată și anume un medic specialist psihiatru care și-a depus dosarul. Dintre toate aceste posturi s-a depus un singur dosar de medic psihiatru. Urmează să le scoatem din nou la concurs, dar perioada este destul de lungă, noi aprobări, o să dureze câteva luni de zile până reușim să le publicăm din nou”, a spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului județean.
Celelalte specializări nu au deloc căutare la Târgu Jiu. Asta pentru că sunt pentru a doua oară scoase la concurs și nimeni nu se arată interesat. Tiberiu Tătaru a precizat că 15 de medici ar rezolva problemele unității. ”Cred că încă 14 - 15 medici ar acoperi întregul deficit în ceea ce privește resursa umană la capitolul medici. Acest număr de medici ne-ar ajuta să întocmim graficul de gărzi mult mai simplu, dar nu putem spune că în acest moment sunt privați de servicii”, a mai spus Tiberiu Tătaru, managerul spitalului. Posturile de medic vor fi din scoase la concurs însă conducerea unității medicale a precizat că formalităţile pot dura până la trei luni.

Vizualizări: 1,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: