Înființarea târgului săptămânal la Motru, avizată de Consiliul Local

Vești bune pentru toată suflarea din bazinul Motru. Primarul Gigel Jianu a găsit înțelegere la consilierii locali care au avizat înființarea unui târg săptămânal în zona Zăvoi. Astfel, producătorii din zonă vor avea unde să-și vândă produsele, iar localnicii vor avea de unde să-și facă proviziile pentru cămară și gospodărie. Intrarea la târg va fi liberă pentru vizitatori.

Consilierii municipali din municipiul Motru au avizat în ședința de vineri, 28 octombrie, proiectul privind înființarea unui târg săptămânal la nivelul localității. A fost cea de-a doua încercare a primarului Gigel Jianu de a promova acest proiect însă de această dată a găsit înțelegere la consilierii locali care au avizat investiția. Proiectul a fost avizat în forma inițială, spune primarul municipiului Motru. "Am reluat proiectul. A fost votat în unanimitate. Consilierii au înțeles că este pentru bine oamenilor din oraș. Au fost mai înțelegători, au dat răutățile la o parte și au votat. Cred că este începutul unor schimbări în bine, consilierii au înțeles că eu vin numai cu propuneri pentru dezvoltare și atunci și ei trec cu vederea alte considerente politice și votează alături de mine", a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.
Autoritățile locale din spun Motru spun că vor pune în funcțiune târgul săptămânal de îndată ce vor obține aprobările necesare de la instituțiile avizatoare. Târgul va fi organizat în fiecare sâmbătă iar producătorii și comercianții vor plăti o taxă de închiriere a terenului de 3 lei/mp/zi. În târgul din Zăvoi vor veni comercianți și producători cu produse agricole, cu utilaje agricole dar și cu alte lucruri noi sau second-hand. Autoritățile locale speră să devină funcțional până la finele acestui an. Târgul nu va fi destinat, deocamdată, și comercializării animalelor vii.

Vizualizări: 8,488

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: