Câte proiecte au fost depuse pe Fondul de Tranziție Justă

Antreprenorii încep să solicite documente pentru depunerea proiectelor pe Fondul de Tranziţie Justă. Situaţia este confirmată de directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi, care spune că au fost depuse deja peste 10 proiecte.

Antreprenorii trebuie să completeze o declaraţie prin care confirmă că iniţiativa lor nu este dăunătoare pentru mediul înconjurător: „Este o declaraţie că nu se întâmplă nimic periculos pentru mediu. Este o procedură de avizare a unor proiecte de către finanţator. Nu e obligatoriu să fie depuse la noi. Acolo se arată că proiectul respectiv utilizează anumite tehnici sau tehnologiii care nu aduc prejudiciu şi acestea sunt la general. Acordul de mediu nu impune tehnologii de utilizat de către o firmă sau în cadrul unui proiect. Acordul de mediu stabileşte condiţiile de realizare a unui proiect, condiţii care trebuie să se încadreze în lege”, transmite Nicolae Giorgi.

Până la momentul actual, au fost depuse peste 10 proiecte pe FTJ: „La cei care au solicitat pe FTJ, le-am recomandat să spună că proiectul este cu finanţare din Planul de Tranziţie Justă, dar nu toţi care au aplicat au şi făcut precizarea aceasta pe proiecte. Undeva la 10-12 proiecte au făcut această remarcă, că este finanţat prin FTJ, dar eu sunt convins că sunt mult mai multe decât astea, care au făcut precizarea”, a mai adăugat şeful APM Gorj.

Vizualizări: 7,259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: