Întâlnire pentru prezentarea oportunităților de finanțare oferite de Programul Tranziție

La Biblioteca Județeană „Christian Tell” Gorj, a avut loc, în cursul zilei de ieri, o întâlnire între Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia (ADR SV Oltenia), mediul de afaceri și autoritățile publice din județul Gorj. Scopul acestei sesiuni de lucru a fost informarea reprezentanților afacerilor cu privire la oportunitățile de finanțare oferite de Programul Tranziție Justă 2021-2027.

Întâlnirea s-a desfășurat în două etape, prima dintre acestea fiind axată pe prezentarea și dezbaterea Ghidul Solicitantului pentru acțiunea „Dezvoltarea Întreprinderilor și a Antreprenoriatului” - componenta „Investiții pentru dezvoltarea IMM care sprijină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă” lansat în cadrul Programului Tranziție Justă 2021 – 2027.

De asemenea, a fost pusă la dispoziția participanților Lista orientativă a codurilor CAEN corelate cu domeniile identificate în Strategia Regională de Specializare Inteligentă Sud-Vest Oltenia 2021-2027 (RIS 3), elaborată de către ADR S-V Oltenia, și aprobată în cadrul reuniunii Grupului de coordonare a tranziției la neutralitatea climatică la nivelul județului Gorj din data de 15 noiembrie 2023.

„Le mulțumesc partenerilor noștri de la Consiliul Județean Gorj pentru sprijinul acordat. Ne dorim ca, prin intermediul acestor întâlniri, cei interesați să depună proiecte să primească răspunsuri la toate întrebările pe care le au și să reușim, astfel, să cheltuim toate fondurile care ne sunt alocate. Așa cum am mai precizat, pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari ai apelului pentru dezvoltarea IMM-urilor, care va fi deschis pe 20 decembrie, împreună cu grupul de lucru pentru Programul Tranziție Justă, am întocmit o listă orientativă de coduri CAEN, ținând cont de domeniile de specializare incluse în Strategia de Specializare Inteligentă Sud-Vest Oltenia”, a spus Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia.

La eveniment au participat 150 de persoane, online şi fizic.

Partea a doua a ședinței a fost dedicată autorităților publice locale din mediul urban și rural din județul Gorj. ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de Autoritate de Management (AM) pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia 2021-2027 a prezentat celor aproximativ 40 de participanți, solicitanți eligibili în cadrul Programului, două apeluri respectiv: „Investiții în clădirile publice în vederea creșterii eficienței energetice”, cu perioada de depunere a proiectelor 27.07.2023 - 27.01.2024 și cu o alocare de 132.278.530,00 euro și „Investiții în dezvoltarea infrastructurii educaționale pentru învățământ primar, secundar”, cu perioada de depunere proiecte 27.07.2023 - 27.01.2024, și o alocare de 58.081.067 euro.

Galerie foto


Vizualizări: 6,419

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Tranziție Justă:

Citește și: