Câți bani au plătit instituțiile din Gorj pentru o mască de protecție

Complexul Energetic Oltenia a cumpărat, zilele trecute, 30 de mii de măști de protecție pentru angajați. Concret, este vorba de măști chirurgicale de unică folosință, cu trei straturi și trei pliuri, cu elastic de prindere și fir metalic pentru partea superioară a măștii, pentru ajustare în zona nasului.

Pentru o mască, societatea a plătit 1,80 de lei. În total, achiziția s-a ridicat la 54 de mii de lei, fără TVA. Produsele vor fi livrate de o firmă din București.

În plus, CE Oltenia a cumpărat și 15 mii de mănuși de protecție din nitril și aproape 4.400 sticle de spirt de 500 de ml. Pentru cele două achiziții, compania a plătit peste 40 de mii de lei.

Și alte instituții din Gorj au cumpărat materiale de protecție. Prețul este însă diferit. Pentru o mască de protecție de unică folosință, cu trei straturi și trei pliuri, Prefectura Gorj a plătit 3,50 lei. În total, instituția din Gorj a cumpărat nu mai puțin de o mie de măști chirurgicale de la o firmă din Sibiu.

În schimb, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a plătit 2,33 lei pentru o mască de protecție identică, iar Casa de Sănătate Gorj, 1,78 lei. Fiecare instituție a achiziționat câte 500 de măști.

O mască identică a fost achiziționată cu 2,40 lei și de către Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială Gorj. Instituția a cumpărat 100 de asemenea măști.

Tot AJPIS a plătit 17,99 lei pentru o mască de protecție FFP2. Nu au fost cumpărate prea multe, doar 15. S-au mai achiziționat zece combinezoane impermeabile și 15 viziere, pentru care s-a plătit suma de 819 lei.

Vizualizări: 2,464

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: