Câţi bani câştigă Pandurii de pe urma lui Săpunaru

Cluburile din Liga 1 care au trimis jucători la Campionatul European din Franța vor primi sume importante de bani din partea celor de la UEFA. Steaua este gruparea care va încasa cel mai mult, vicecampioana fiind echipa din întrecerea internă cu cei mai mulți reprezentanți la Euro 2016. Bani frumoşi ajung însă şi la Pandurii Târgu Jiu.
Dintre cei 23 de jucători pe care Anghel Iordănescu i-a luat în lot pentru turneul din Franța, 9 sunt legitimați la formații din Liga 1. Astra, Steaua, Dinamo și Pandurii sunt cluburile din campionat care vor fi reprezentate la Euro, iar UEFA a decis că grupările vor primi câte 5.800 de euro pe zi pentru fiecare jucător de la lot.
Steaua este formația care va încasa cei mai mulți bani pentru că are 4 din cei 9 jucători. Este vorba de Adi Popa, Chipciu, Stanciu și Pintilii. Campioana Astra are 3 reprezentanți (Alibec, Găman și Lung jr.) în timp ce Pandurii (Cristi Săpunaru) și Dinamo (Steliano Filip) câte unul.
Tricolorii pot petrece cel puțin 10 zile la Euro (partida cu Franța se joacă pe 10 iunie și cea cu Albania pe 19 iunie), perioadă la care se adaugă încă 14 zile (cantonament). Astfel, în total prezența fiecărui jucător din competiția internă va fi recompensată cu cel puțin 139.200 de euro. Dacă România va trece de grupe, sumele vor crește. De precizat că aceeași sumă ca si Astra (417.600 de euro) o vor încasa și bulgarii de la Ludogorets. Trupa de la sud de Dunăre i-a trimis în lotul lui Iordănescu pentru Euro 2016 pe Claudiu Keșeru, Cosmin Moți și Andrei Prepeliță.

Sumele minime pe care le vor primi echipele din Liga 1:
Steaua: 556.800 de euro
Astra: 417.600 de euro
Pandurii: 139.200 de euro
Dinamo: 139.200 de euro

Vizualizări: 1,166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: