Câți bani pot pierde fostele vedete de la Pandurii

Claudiu Voiculeț – 60.000 de euro, George Țucudean – 44.000 de euro, Liviu Antal – 43.800 de euro. Aceștia sunt jucătorii dați în judecată de Pandurii, pentru anularea unor contracte de cesiune de creanțe. Deja au pierdut procesele Erico Da Silva - 17.312 euro și Mihai Răduț - 72.226 euro.

Lichidatorul special al clubului Pandurii încearcă să anuleze mai multe contracte de cesiune de creanțe semnate cu foștii jucători. Este vorba de cei mai bine cotați jucători din perioada în care echipa juca în prima ligă. Jucătorii nu și-au primit salariile la timp și puteau deveni liberi de contract, dar au fost înțelegători și au acceptat semnarea contractelor de cesiune de creanțe, adică au acceptat să-și încaseze salariile direct de la Liga Profesionistă de Fotbal, atunci când intrau drepturile de televizare a meciurilor. Doar că între timp clubul a intrat în insolvență și noii decidenți au cerut anularea contractelor. Banii rămân blocați la LPF până când instanța stabilește cine câștigă.

Claudiu Voiculeț are o creanță de 60.000 de euro, termen de judecată în dosar fiind pe 27 septembrie. Erico Da Silva avea o creanță de 17.312 euro, dar instanța a anulat contractul de cesiune de creanță și banii au intrat în contul clubului.

Mihai Răduț are o creanță de 72.226 euro și din nou clubul a avut câștig de cauză și a primit banii de la LPF, deși în primă instanță pierduse.

George Țucudean are și el o creanță de 44.000 de euro, prima instanță a dat câștig de cauză clubului, dar jucătorul a făcut apel, termenul de judecată fiind pe 4 octombrie.

Liviu Antal a semnat și el cu clubul un contract de cesiune de creanțe în septembrie anul trecut, pentru suma de 43.800 de euro. Clubul a câștigat în primă instanță, iar apelul jucătorului a avut termen pe 6 septembrie.

Contractele de cesiune de creanță au fost semnate cu doar câteva zile înainte de intrarea în insolvență, când cel mai probabil fostul președinte Narcis Răducan nu mai avea dreptul să semneze astfel de documente. Teoretic, jucătorii nu pierd banii, dar trebuie să se înscrie la masa credală și să le vină rândul. Practic, este puțin probabil să mai primească ceva. În schimb, clubul Pandurii, dacă va câștiga procesele rămase pe rol cu Voiculeț, Țucudean și Antal, o să primească de la LPF aproape 150.000 de euro.

Vizualizări: 2,108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: