Câți profesori din Gorj au reușit să obțină titularizarea

Contestațiile depuse de către cadrele didactice în privința concursului pentru titularizare au fost finalizate. Astfel, în urma reevaluării lucrărilor contestate la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, în județul Gorj rata de promovare a crescut la 60,62%, față de cea inițială (58,36 %).

Au fost și profesori ale căror note au crescut considerabil: ” În cazul a 55 de contestații, notele au fost modificate astfel: 5 lucrări sub nota 5 au fost mărite, iar 8 lucrări sub nota 7 contestate au devenit titularizabile. 87 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 7 (24,64%), iar 215 candidaţi au obţinut note peste 7 (60,62%). În total, în urma concursului naţional, un număr de 301 candidaţi vor avea dreptul să predea în calitate de profesor calificat titular sau suplinitor. 52 de candidaţi au obţinut note sub 5. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5”, se arată în informarea transmisă de către Inspectoratul Școlar Județean Gorj.

Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, se realizează în ședință publică organizată de către Inspectoratul școlar, în perioada 12 - 14 august.

Vizualizări: 1,129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: