ISJ Gorj: Copiii și profesorii, în tabere pe cont propriu

Inspectoratul Școlar Județean Gorj a reacționat după ce mai mulți copii plecați în tabere la Brașov și Constanța s-au întors acasă infectați cu noul coronavirus. 97 de copii și părinții lor au fost izolați la domiciliu, ca urmare a acestui fapt.

ISJ Gorj a transmis că taberele au fost organizate de profesori pe cont propriu, cu acordul scris al părinților. Copiii au fost în tabere la Cheile Grădiştei-Braşov şi Costineşti- Constanţa. ”Deplasarea şi activităţile celor două tabere s-au organizat pe cont propriu, în regim privat, de către cadrele didactice cu acordul scris al părinţilor respectivilor elevi. Dorim să menţionăm faptul că cele două evenimente nu au avut implicare instituţională din partea  Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj”, anunță ISJ Gorj.   

Subiectul a fost comentat public și de Narcis Stoian, directorul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Acesta a explicat că anchetele epidemiologice sunt în curs, dar copiii au stat mai multe ore în tren sau autocar, astfel că se impune intrarea în izolare.

Trei copii au fost testați pozitiv, unul dintre ei fiind internat în spital.

Vizualizări: 1,789

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: