Câţi profesori pensionari rămân la catedră în anul şcolar următor

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a finalizat de centralizat numărul cadrelor didactice care ar urma să se pensioneze în anul școlar următor. Peste 140 de profesori din Gorj sunt în această situație, însă numai 49 vor renunța definitiv la catedră, restul de 95 putând să rămână în activitate pentru încă trei ani.

În județul Gorj se pensionează, începând cu 1 septembrie 2017, un număr de 144 de profesori, peste o sută dintre aceștia înaintând cerere către Inspectoratul Școlar Județean Gorj prin care solicită rămânerea în activitate.

Reprezentanţii ISJ Gorj au transmis faptul că numai 95 au primit aprobare. ”Avem 144 de cadre didactice pensionabile la nivelul județului Gorj. Cereri de menținere în activitate peste vârsta de pensionare au depus 106 dintre acestea, însă doar 95 dintre ele au primit acordul Consiliilor de Administrație ale unităților de învăţământ din care provin. Restul se vor pensiona începând cu data de 1 septembrie 2017”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj.

Astfel, 95 de cadre didactice din județul Gorj vor rămâne la catedră și în anul școlar 2017-2018, deși au împlinit vârsta legală de pensionare. Potrivit Metodologiei privind mobilitatea personalului didactic de predare, personalul didactic din învățământul preuniversitar, cu gradul didactic I sau cu titlul științific de doctor, care dovedește competență profesională deosebită, poate fi menținut ca titular, în funcția didactică până la trei ani peste vârsta de pensionare, raportată la data de 1 septembrie 2017. ISJ Gorj a mai spus însă că decizia privind menţinerea în activitate ca titular a personalului didactic care îndeplineşte condiţiile legale de pensionare poate fi revocată până la 1 septembrie 2017, dacă se constată că, din cauza reducerii numărului de ore în disciplină, nu mai sunt suficiente posturi.

Vizualizări: 667

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: