Câți străini sunt în Gorj. De unde provin!

Puțin peste 700 de străini locuiau, anul trecut, în Gorj. Mulți au venit aici pentru studii, un loc de muncă sau pentru reîntregirea familiei. Au fost depistați și 13 străini în situații ilegale și au fost emise 40 decizii de returnare. Totodată, polițiștii de imigrări au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de circa 25 de mii de lei.

În cursul anului 2019, polițiștii din cadrul Biroului pentru Imigrări al județului Gorj au asigurat managementul șederii, pe raza județului, pentru 706 persoane. Este vorba de 329 de străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova, Turcia și Serbia și 377 de cetățeni ai Uniunii Europene/Spațiului Economic European/Confederației Elvețiene, majoritatea din Italia, Spania și Germania.

În ceea ce privește admisia în România, au fost primite 17  invitații depuse pentru străini din Egipt, Irak, India, Libia, Siria, Sudan și Tunisia.

De asemenea, au fost emise 183 de permise de ședere și au fost eliberate 62 de certificate de înregistrare și 7 cărți de rezidență permanentă. În aceeași perioadă, au fost eliberate 123 de avize de angajare pentru lucrători permanenți, dar și 40 de decizii de returnare ca urmare a revocării dreptului de ședere temporară sau a vizelor de intrare pe teritoriul României și pentru ședere ilegală.

Polițiștii Biroului pentru Imigrări al județului Gorj au organizat 64 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost depistați 13 străini în situații ilegale. Pentru cinci dintre ai au fost emise decizii de returnare sau plecare voluntară de pe teritoriul României. În schimb, pentru un cetățean străin a fost emisă decizie de returnare sub escortă, pe numele său fiind instituită și măsura nepermiterii intrării în țara noastră pe o perioadă de 5 ani.

Totodată, au fost aplicate 84 de sancțiuni contravenționale în valoare de 24.175 de lei.

Vizualizări: 1,878

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: