Viceprimar: Nu s-au mai asfaltat drumuri de 17 ani

Situație greu de imaginat într-o comună din județul Gorj. În localitatea Ionești nu s-au mai făcut asfaltări de 17 ani. Autoritățile locale au făcut proiecte pentru modernizarea drumurilor, însă așteaptă finanțare.

Până când banii vor ajunge la Ionești pentru reabilitarea drumurilor comunale și sătești, localnicii trebuie să se mulțumească doar cu pietruiri acolo unde apar probleme. ”Drumurile din comună nu sunt asfaltate, le mai pietruim acolo unde apar probleme. Acum 17 ani s-a asfaltat drumul Bisericii și drumul Gării. De atunci nimic. Drumurile sunt practicabile, să zicem, pentru că intervenim cu utilajele primăriei, că avem un buldo și un tractor cu remorcă și le facem cu angajații primăriei, adică le pietruim”, a precizat viceprimarul din Ionești, Sorin Lambu.

Autoritățile locale au făcut demersuri pentru a moderniza drumurile, dar finanțările se lasă așteptate. ”Noi sperăm să rezolvăm această problemă, pentru că și oamenii așteaptă o modernizare, ceva mai bun, mai ales atunci când văd că la Turceni este lux, drumuri asfaltate, fără gropi și praf. Pe anumite tronsoane se face praf când trec mașinile, de nu poți respira. S-au făcut proiecte pentru drumuri de aproximativ 2.500.000 de euro”, a mai spus Sorin Lambu.

Vizualizări: 1,055

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: