Caută bani să facă telecabină între Novaci și Rânca: Tehnic, e posibil

Mai puțini turiști la munte, reguli respectate. E concluzia la care a ajuns primarul din Novaci după ce a fost în control incognito în stațiunea montană Rânca. Dumitru Leuștean a explicat că au fost mai puțini iubitori ai sporturilor de iarnă în aceste zile în stațiune, iar acest lucru s-a văzut. Cei mai mulți dintre ei au și respectat regulile de protecție impuse în pandemie. Cu toate acestea, lipsa locurilor de parcare rămâne o problemă stringentă pentru stațiune.

Autoritățile promit că vor căuta soluții. Primarul din Novaci, Dumitru Leuștean, a reamintit de posibilitatea prin care turiștii să poată ajunge la Rânca pe cablu, cu o telecabină. Specialiștii unei firme care se ocupă de astfel de proiecte au venit deja în zonă, au analizat posibilitățile și au ajuns la concluzia că, tehnic, este posibilă o astfel de investiție.

Cea mai mare problemă rămâne acum pentru autorități să facă rost de bani pentru a-și vedea visul cu ochii. Primarul Leuștean a declarat că acum se caută soluții pentru a finanța acest proiect ce ar decongestiona traficul din stațiune.

“Parcarea este o problemă extremă. Nu este o problemă de anul acesta, dar anul acesta a ieșit cel mai mult în evidență având în vedere numărul foarte mare de turiști care s-au perindat în zonă. Nu este un secret. Noi am inițiat o primă discuție privind transportul pe cablu de la Novaci la Rânca. Este o variantă pe care o analizăm și o studiem. Am avut două întâlniri cu reprezentanții unei firme care au analizat și se poate face acest lucru. Ne rămâne bătălia mare în sursa de finanțare. Suntem pe mai multe piste să reușim să găsim o sursă de finanțare. Facem un studiu acum să vedem ce înseamnă aceste echipamente, dotări pentru transportul pe cablu, pentru dezvoltarea domeniului schiabil pentru zona Rânca. Ne dorim și legarea pârtiei de la Vidra cu stațiunea Rânca. Asta s-a dorit de la început. Să fie o legătură între cele două stațiuni”, a declarat primarul din Novaci, la Radio Accent.

Weekendul trecut, au fost mai puțini turiști în stațiunea montană. Dumitru Leuștean a adăugat că aceștia au respectat regulile de protecție impuse în această perioadă din cauza pandemiei de coronavirus. „Au fost mai puțini turiști, dar au fost respectate regulile. Am fost în zonă și sâmbătă, și duminică. Eu merg mai nevăzut, nu în prim-plan. Am fost cu mașina personală și lucrurile au decurs altfel. Sperăm să nu mai fie un punct de discuție pentru pandemia care persistă într-un mod destul de brutal, lucru care nu ne bucură și vedem ce se întâmplă în spitalele din România”, a mai spus Leuștean.

Vizualizări: 2,590

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: