Caută sprijin de la Guvern pentru CE Oltenia

Discuţii despre Complexul Energetic Oltenia în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare PSD – ALDE. Producătorul de energie pe bază de cărbune este un punct extrem de important în strategia energetică a României care va fi pusă în dezbatere publică în perioada următoare. În acelaşi context, parlamentarii de Gorj încearcă să convingă Guvernul să ofere un ajutor companiei energetice care abia face faţă achiziţionării certificatelor de emisii de dioxid de carbon. 

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, a fost cel care a condus şedinţa în care s-au pus la punct ultimele detalii privind strategia energetică a României. Va fi prezentată şi la Gorj peste câteva săptămâni, a dat asigurări senatorul Florin Cârciumaru, la Tele3: „Toată lumea a fost mulţumită de strategie şi şi-au dat girul să fie prezentată în faţa Guvernului. Domnul Andrei Maioreanu a prezentat strategia aceasta şi va prezenta strategia şi la Gorj peste câteva săptămâni. Domnul Dragnea, domnul ministru Anton, domnul Tăriceanu au avut cuvinte de apreciere şi l-au felicitat pe domnul Maioreanu în calitate de preşedinte al comisiei. Să sperăm că strategia aceasta va intra cât mai repede în dezbatere”.

Strategia va fi prezentată şi Guvernului care va decide cum va fi adoptată. Aceasta ar putea fi pusă în dezbatere odată cu Legea Minelor, după cum a mai explicat Cârciumaru, prezent la discuţiile coaliţiei de guvernare: „Documentul este în mare parte în favoarea Complexului Energetic Oltenia. Am discutat direct cu domnul Dragnea despre importanţa CEO şi l-am rugat să se implice cât poate de mult, mai ales că vine perioada de iarnă. L-am rugat ca CEO, prin Ministerul Energiei, să primească un sprijin de la Guvern. Încă nu s-a luat o decizie pentru sprijinul pentru certificatele de CO2. Am stabilit să mergem la domnul ministru Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor, să urgenteze sprijinul pe care poate să-l dea Complexului Energetic Oltenia. Este nevoie şi de nişte aprobări de la Comisia Europeană. Varianta de urgenţă este un împrumut ca să avem toate certificatele necesare”.

În plus, Florin Cârciumaru a explicat că se fac demersuri pentru ca angajaţii CEO să nu piardă grupa de muncă de la începutul anului viitor. „Am stabilit un program şi cu Ministerul Muncii să ne sprijine în acţiunea Complexului, să lămurim problema şi să facă o ordonanţă de Guvern prin care să prelungească termenul cu încă trei ani de zile pentru grupa de muncă pentru condiţii deosebite. Am avut discuţii şi cu sindicaliştii pe această temă”, a mai transmis senatorul.

Vizualizări: 1,705

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: