Doi mineri au fost transportaţi la spital

Doi mineri au fost transportaţi la spital, vineri după-amiază, după ce au fost răniţi în subteranul Minei Vulcan, în timp ce lucrau la armarea unei grinzi. Cei doi au ieşit singuri din mină şi au primit imediat primul ajutor.

Directorul Complexului Energetic Hunedoara, Samuel Dioane, a explicat ce s-a întâmplat. "Doi mineri au fost răniţi, în timp ce lucrau la armarea unei grinzi. Au ieşit fără ajutor din subteran şi au primit ajutor medical imediat. Unul dintre ei a fost dus la spital la Vulcan, iar cel de-al doilea a refuzat transportul la spital, iniţial, însă, în cele din urmă, s-a decis şi transportul celui de-al doilea la unitatea medicală, pentru un control mai amănunţit", a declarat Samuel Dioane.

"În accidentul de la Mina Vulcan au fost implicaţi doi mineri. Primul, în vârstă de 41 ani, prezintă un traumatism toracic şi de membru superior drept, o plagă la nivelul gâtului şi arsuri superficiale la nivelul gâtului şi toracelui. Al doilea, în vârstă de 42 de ani, prezintă o contuzie la nivelul ochiului drept. Ambii sunt conştienţi, cooperanţi, stabili hemodinamic. Au fost aduşi pe picioare din subteran", a informat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Liderul Sindicatului "Muntele" din Valea Jiului, Darius Câmpean, a declarat, pentru News.ro, că imediat după anunţarea accidentului a solicitat un elicopter SMURD pentru a prelua răniţii, însă, în cele din urmă, nu a fost nevoie de intervenţia acestuia.

O comisie formată din inspectori de muncă şi reprezentanţi ai Complexului Energetic Hunedoara urmează să stabilească exact împrejurările în care a avut loc accidentul.

Vizualizări: 6,090

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: