Căutări zadarnice în lacul de la Izvoarele Cernei. Pescarul înecat, de negăsit!

Pompierii militari și un echipaj din cadrul Salvamont Gorj au reluat, luni, căutările în barajul de la Izvoarele Cernei, după ce un bărbat de 45 de ani din Mehedinți s-ar fi răsturnat aici cu barca. Incidentul s-a produs duminică, iar de atunci echipele de căutare au pornit în misiune, dar fără vreun rezultat concret.

Primele informații arată că cel dispărut ar fi polițist local la Baia de Aramă, iar duminică ieșise la pescuit cu un prieten de-al său, în vârstă de 38 de ani. La un moment dat barca s-a răsturnat cu cei doi, iar la suprafață a ieșit doar bărbatul mai tânăr, care a dat și alarma. Până acum, după două zile de căutări, pompierii au găsit doar câteva obiecte ce îi aparțineau pescarului: o ladă frigorifică, un pantof și o vâslă.

L-au căutat cu dronele

Căutările reluate luni au puține șanse însă de reușită, dar fiind suprafața mare a lacului, adâncimea de circa 80 de metri a acestuia, dar și temperatura scăzută a apei, de circa 10 grade Celsius. „Adâncimea lacului este foarte mare. Am măsurat noi undeva la 50-70 de metri în zona unde am aflat că s-a răsturnat barca. Lucrăm cu doi scafandri. Numărul este foarte mic pentru o asemenea suprafață. Încercăm și cu un sonar. Facem, pentru prima dată, și cu drona. Există posibilitatea ca trupul să fie undeva scos la suprafață și să nu-l putem observa din bărci. Facem o căutare a lacului și în interior și în exterior și să sperăm că avem șanse. Șansele să-l găsim sunt foarte, foarte mici”, a declarat Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

„A făcut stop cardio-respirator”

În plus, scafandrul din cadrul Salvamont Gorj care a coborât în apă în speranța că va descoperi mai repede trupul bărbatului spune că vizibilitatea este extrem de redusă. „Dotarea pe care o avem acum ne permite să intrăm până la 40 de metri. Este limita până la care se intră cu aer. Mai mult de atât, trebuie să intrăm cu un gaz special pe care nu-l avem acum. De la 10-15 metri, deja, vizibilitatea devine zero și este foarte greu să spunem că putem vedea sau găsi ceva. Am avut patru salvatori, doi scafandri, doi salvatori acvatici, bărci, sonar, costume de scufundare. Apa a fost foarte rece. Cu siguranță, persoana care a căzut, a făcut un stop cardio-respirator. Persoanele care se aflau pe mal spun că bărbatul s-a scufundat”, a mai spus Sabin Cornoiu.

Căutările vor continua și în zilele următoare, în cazul în care cadavrul celui dispărut nu va fi descoperit până atunci. Lacul Valea lui Iovan are o suprafață de circa 300 de hectare.

Galerie foto






Vizualizări: 5,783

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: