Căzi cu hidromasaj la Spitalul Novaci

Două căzi cu hidromasaj vor intra săptămâna viitoare în dotarea Spitalului Orăşenesc Novaci. Căzile medicale au fost donate unităţii spitaliceşti de Clubul Rotary din Lugoj. Conducerea spitalului a demarat procedurile şi pentru realizarea unei saline artificiale de care să beneficieze pacienţii spitalului.

„Am primit donaţie două căzi cu hidromasaj de la o firmă din Lugoj. Am fost şi le-am văzut, urmează să mergem să le luăm săptămâna viitoare. Le vom pune în Policlinică, să facem hidromasaj. Transportul îl asigurăm noi. Hidromasaj nu am avut în spital, acum o să avem”, a declarat Emil Grigore, managerul Spitalului Orăşenesc din Novaci.    

Aceste căzi cu hidromasaj sunt foarte utile pentru tratarea unei game largi de afecţiuni, spun medicii specialişti. „Durerile de articulaţii periferice, de articulaţii ale coloanei vertebrale, toate beneficiază de masaj. Efectul de flotaţie al apei permite mişcarea în articulaţii mai uşoară decât în aer, mai ales în articulaţiile dureroase. Şi căldura din apă ajută, efectul vasodilatator uşurează mobilitatea”, a precizat medicul Marcel Navolan, balneofizioterapeutul spitalului.

Salină artificială

La spitalul din Novaci va fi amenajată şi o salină artificială până la finele acestui an. „Am fost şi am văzut la Buziaşi ce înseamnă salină. Nu este complicată. Sarea cu care se tapetează pereţii este zero. Important este aparatul care dozează sarea. Îmi doresc ca până la sfârşitul anului să dăm în folosinţă o salină. Este foarte importantă o salină. Urmează să achiziţionăm acel aparat, vreo 5.000 de euro costă. Vrem să o realizăm tot în ambulatoriu”, a mai explicat managerul spitalului din Novaci.

Vizualizări: 1,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: