Cazul nr. 8, un gorjean carantinat în București

Al optulea gorjean a fost diagnosticat cu noul coronavirus Covid-19, trei dintre ei fiind deja vindecați. Referitor la cazul numărul 8, anunțat la nivel central, de către Grupul de Comunicare Strategică, la ora 13, menționăm că este vorba despre o persoană cu domiciliul în județul Gorj, dar care s-a aflat în carantină, într-un centru din București, transmite Direcția de Sănătate Publică Gorj.

În data de 03 aprilie 2020 (ora 14.00), la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 2359 de persoane și 389 de persoane în carantină.

De la începutul pandemiei, pe teritoriul județului Gorj, au fost 8 cazuri de persoane infestate cu COVID-19. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3 au fost declarate vindecate și externate din unități spitalicești. Printre cei vindecați este și bărbatul din Aninoasa, care s-a infectat după ce a fost vizitat de o rudă.

Până la această dată, nu avem cadre medicale infestate cu noul Coronavirus-COVID-19, mai anunță DSP Gorj.

„Conform Ord. M.S. nr. 533/29.03.2020, Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a fost desemnat ca spital suport pentru tratarea pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. În momentul de față, este asigurat necesarul echipamentelor de protecție pentru personalul medical, necesar raportat la stadiul epidemiologic actual al județului. Fiecare unitate spitalicească a efectuat demersuri pentru achiziția de noi echipamente“, menționează sursa citată.

În sprijinul personalului Direcției de Sănătate Publică Gorj, care monitorizează situația epidemiologică de la nivelul județului, au venit 28 de medici și asistenți medicali de la cabinetele școlare.

„Îi asigurăm pe gorjeni că, în momentul de față, situația este sub control. În continuare, oamenii trebuie să dea dovadă de calm și responsabilitate, respectând măsurile impuse pe perioada stării de urgență, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19“, este mesajul autorităților din Gorj.

Vizualizări: 4,347

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: