Controale în farmacii. Ce medicament lipsește!

Bolnavii de tiroidă s-au plâns în nenumărate rânduri că din farmacii lipsește un medicament vital în tratamentul lor – Euthyrox.

Ministrul Sănătății a anunțat că a deschis numeroase anchete și controale în farmacii în legătură cu distribuirea acestui medicament și, în cazul în care vor mai fi probleme, este posibil să fie reluat exportul paralel.

„La nivel declarativ firma care-l produce (Euthyrox - n.red.) aduce același stoc ca și înaintea pandemiei. Am deschis anumite controale și anchete la distribuitori și farmacii pentru a vedea de ce nu ajung la oamenii care au nevoie”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății a explicat că dacă firma producătoare de Euthyrox nu va face față cererii din farmacii, este posibil să se apeleze și la alți distribuitori.

„De o lună de zile de când sunt ministru, evaluarea pe care am făcut-o, am făcut la nivelul firmei care aduce, firma Merck, am solicitat și în aprilie, s-a mărit producția cu 20 la sută, și in 20 mai, la fel, cu 20 la sută. Am recomandat Agenției Medicamentului evaluarea distribuitorilor și farmaciilor și am solicitat firmei Merck că dacă nu poate asigura această producție să putem noi da voie exportului sau autorizației de nevoi speciale, să aducem de la alți dealeri”, a spus, luni, Tătaru.

Vizualizări: 1,432

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: