Cazurile Teodorescu şi Văcaru, în scrisoarea deschisă a lui Predoiu către Ponta

Cătălin Predoiu, prezindeţiabilul PDL, a trimis astăzi o scrisoare deschisă premierului Ponta, în care îi atrage atenţia asupra faptului că promovează în funcţii oameni fără competenţe, precum Claudiu Teodorescu şi Alin Văcaru de la Gorj, în ciuda faptului că oameni lipsiţi de competenţe au dus în ultimele zile la pierderi de vieţi omeneşti, făcând referire la tragedia din Apuseni. Iată textul scrisorii deschise: Domnule prim-ministru Victor Viorel Ponta,

Vă adresez această scrisoare deschisă pentru a vă solicita să nu procedați la numirea în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiţiei a actualului prefect de Gorj, dl. Radu Teodorescu, fostul dvs. angajat la cabinetul parlamentar, absolvent de Administraţie Publică - cum înțeleg din surse demne de crezare că intenționați să faceți.

Domnul Radu Teodorescu nu are experienţa necesară pentru o funcţie de o asemenea importanţă, aşa cum nu avea nici pentru cea de prefect al judeţului Gorj. Chiar dumnealui a recunoscut acest lucru într-un interviu: “Experienţa o căpătăm. Am deja 7 ani şi 7 luni de când lucrez pe partea aceasta cu publicul, pe problemele sociale, juridice, la cabinetul parlamentar al lui Victor Ponta, în cadrul Camerei Deputaţilor. Deci, o mică sau mare experienţă, pentru că totuşi sunt 7 ani, pot spune că am”.

Domnule prim-ministru,

Am avut în urmă cu câteva zile dovada că incompetența autorităților poate conduce la pierderi de vieți omenești, așa cum s-a întâmplat în accidentul din Munții Apuseni.

Domnule prim-ministru, incompetența este una din problemele cele mai mari ale societății românești de astăzi, mai mare chiar decât corupția, de care se leagă în mod firesc. Un om competent este un om cu respect de sine, care nu se lasă corupt. Viceversa este valabilă.

Incompetența ține direct de felul în care un responsabil politic, cum este primul ministru, face numirile în administrație. Dacă dumneavoastră numiți incompetenți în administrație, la fel vor face toți subordonații dumneavoastră, până la ultimul director, pentru că vor înțelege că așa este modelul și politica!

Pe de altă parte, a numi la Justiție o persoană fără experiența și competența necesare, acum când Raportul MCV arată atât de prost, este ca și cum ai lega de gâtul Ministerului o piatră de moară. Oare asta doriți? Să aveți un Minister al Justiției care nu știe ce face? E ca și când ați submina, din nou, Justiția.

Reflectați, poate vă dă Dumnezeu gândul cel bun și puneți la Justiție un secretar de stat care să fie un jurist cu carieră solidă în spate!

Înțeleg de asemenea, din aceleași surse, că intenționați să-l promovaţi prefect de Gorj pe dl. Alin Văcaru, fost şef de sală la un casino din Târgu Jiu. Domnul Văcaru a trebuit să treacă printr-o mulţime de schimbări în ultimele trei zile. Mai întâi a renunţat la funcţia de director adjunct la Minprest Rovinari şi a devenit, pentru foarte scurt timp, consilier principal la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Artificiul era necesar, pentru că nu putea ajunge prefect decât dintr-o funcţie publică. Apoi, domnul Văcaru a renunţat şi la calitatea de membru PSD, iar săptămâna viitoare îi va înceta şi mandatul de consilier judeţean. Va fi numai bun de pus ispravnic în fieful dumneavoastră electoral!

Domnule prim-ministru, ați ratat ocazia să deshideți în istoria României un capitol nou, al Adevărului și Profesionalismului. Sunteți prizonierul unor baroni detestabili, care țin România din drumul ei firesc. Dar există o limită în toate, inclusiv în degradarea administrației. Încercați să nu o depășiți și nu faceți cele două numiri pe care aveți de gând să le săvârșiți zilele acestea!

Cu îngrijorare legitimă,

Cătălin Predoiu

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: