Ce a discutat Morega cu Sorin Boza vizavi de CE Oltenia

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, a purtat primele discuţii cu Sorin Boza, preşedintele Directoratului din cadrul Complexului Energetic Oltenia, deşi acesta a fost numit în funcţie de doar câteva zile. Boza l-a asigurat că nu va închide nici o carieră. Ba mai mult, i-a confirmat că va elabora o nouă strategie pentru minerit şi energie. De asemenea, i-a spus că doreşte să facă o nouă organigramă întrucât cea actuală este foarte stufoasă. Morega a venit şi el recomandări, gen reducerea personalului TESA şi a numărului maşinilor de lux puse la dispoziţia şefilor. De asemenea, cere să nu i se mai achite chiria lui Ciobotărică.

Dan Ilie Morega salută numirea lui Sorin Boza în Directoratul Complexului Energetic Oltenia. Nici nu a fost bine numit în funcţie, că Morega i-a şi cerut explicaţii vizavi de soarta companiei. Sorin Boza l-a convins, însă, de bunele sale intenţii. „L-am întrebat câte mine va închide mi-a răspuns că nu se va închide nici o mină, nici Lupoaia, nici Husnicioara. Sper să fie fost de bună credinţă în discuţia cu mine. Domnul Boza mi-a spus că va redresa întreaga activitate a companiei, că va elabora o nouă strategie atât în minerit, cât şi în energie, astfel încât complexul să poată să livreze mult mai mult decât livrează acum în sistemul energetic naţional”, a declarat Morega. Acesta a discutat cu Sorin Boza şi referitor la organigrama campaniei. „Mi-a spus că, de pe acum, se ocupă de pregătirea bugetului şi că, într-adevăr, cu aprobarea CS, vrea să facă o nouă structură organizatorică suplă, pentru că este una stufoasă, cu foarte mult personal TESA. Am discutat, în acelaşi timp, şi voi purta discuţii în continuare că trebuie desfiinţate divizii, în condiţiile în care sunt sucursale care trebuie desfiinţate diviziile şi înfiinţate două direcţii: Direcţia Generală Energetică şi Direcţia Generală Minieră”, a precizat Dan Ilie Morega.

Şase sute de şefi în CEO
În opinia preşedintelui Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice este inadmisibil că, la ora actuală, să existe 1800 de angajaţi TESA şi 600 de funcţii de conducere. „Asta înseamnă că unu la trei este raportul conducere- execuţie la TESA. Raportul trebuie să fie un raport de unu la şapte, dar acum este o structură extrem de stufoasă. Numai aici, la centru, cuprinde 600 de personal TESA, este Divizia Minieră care este bicefală. Sper că domnul Boza să mai aibă disponibilitatea să mai discutăm aceste probleme, pentru că sunt un om cu experienţă care a lucrat în CA şi a redus organigrame. Numai în Direcţia Resurse Umane sunt 150 de oameni la TESA”, spune Morega. Acesta susţine că trebuie redus personalul TESA cu cel puţin 500 de angajaţi şi totodată desfiinţate 300 de funcţii de conducere.

Vrea să îl lase pe Ciobotărică fără bani de chirie
Morega a venit şi cu unele solicitări pentru noului preşedinte al Directoratului CEO. „Cer să nu i se mai achite lui Ciobotărică chiria pentru vilă, băiatul s-a mutat de la un apartament din centru la o vilă către Bârseşti. Propun revizuirea disponibilizărilor, numai şoferi sunt 150. Sunt 150 de maşini de lux pentru personalul TESA, pentru îmbuibaţi, iar pentru muncitorii pe care-i transportă au nişte maşini nenorocite de armată, de pe timpul lui Ciurel. Să pună la dispoziţia muncitorilor nişte maşini corespunzătoare, nu să meargă ca peştii”, spune Morega.
CONCURS
O altă solicitare a lui Morega vizează organizarea unui concurs pentru personalul aflat în funcţii de conducere. „Trebuie suspendat întregul personalul de conducere şi organizate concursuri pe criterii de valoare şi competenţă. Afară cu politrucii, indiferent de hramul pe care-l poartă”, susţine Morega.

Vizualizări: 1,373

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: