Nicolae Daviţoiu, exclus la limită din PDL Gorj

Nicolae Daviţoiu a fost exclus, sâmbătă, 2 noiembrie, din Partidul Democrat Liberal. Votul a fost strâns, din cele 110 voturi valabile exprimate, 68 au votat pentru excluderea consilierului municipal. Lui Daviţoiu i s-a reproşat că a încercat să racoleze oameni de la PDL pentru Mişcarea Populară. Alături de El a încercat să explice şi legătura cu Mişcarea Populară. „O altă minciună e că m-am implicat în Mişcarea Populară. La mine în parc a fost fundaţia, nu partidul. Nu am fost la ultima şedinţă că am fost în Italia la meci”, a declarat acesta. Daviţoiu a spus în faţa delegaţilor că excluderea sa este ridicolă, dar nu a reuşit să-i convingă pe toţi.

Lui Nicolae Daviţoiu i s-a reproşat că din cei 1.364 de membri înregistraţi la organizaţia municipală, 406 aveau adeziuni valabile, iar 548 nu şi-au recunoscut apartenenţa la această formaţiune politică. Mai mult decât atât, Daviţoiu este acuzat că nu a depus raport al activităţii în Consiliul Local Târgu Jiu, aşa cum a făcut Eduard Berca. „Eu am venit şi am dat socoteală partidului. Am venit cu raportul şi l-am pus pe masă, domnul Daviţoiu nu a făcut asta şi de aceea spun că vorbeşte de trecut. Eu propun să ne hotărâm viitorul. Trebuie să gândim în viitor şi de asta eu mă lepăd de trecut”, a declarat Eduard Berca. Dar, principala acuzaţie este aceea că atât Nicolae Daviţoiu cât şi Florin Popescu, fostul secretar executiv al PDL Târgu Jiu, s-au implicat în sprijinirea şi promovarea Mişcării Populare.

Cum s-a apărat Daviţoiu

Nicolae Daviţoiu a încercat să convingă delegaţii că propunerea lui de excludere nu este fundamentată. El a spus că excluderea sa este ridicolă şi că nu este adversarul PDL. „Aş fi preferat ca cei 22 care au votat pentru propunerea de a fi exclus să iasă în mass-media să combată USL pentru că ei sunt adversarii politici, nu Daviţoiu. A face o conferinţă pentru excluderea unui fost preşedinte de organizaţie este ceva ridicol. Cei care fac parte din actualul BPL au fost şi în echipa mea şi de ce nu au ridicat atunci problema membrilor de partid“. Preşedintele interimar al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, a ţinut să-i răspundă lui Daviţoiu. „Vreau să înţelegeţi că statul PDL nu este ridicol pentru nimeni. Dacă constatăm că statutul este ridicol, plecăm la alte partide care nu au statul ridicol. Este atributul fiecăruia dintre noi să decidem ce facem cu viitorul nostru în partidul acesta”, a spus Dan Vâlceanu.

alegeri_pdl

Daviţoiu a criticat şi slaba organizare a actualei conduceri, ironizând profesia noului preşedinte Eduard Berca. „Când am venit preşedinte în această sală erau 226 de oameni, nu 120. Aşa de slab era organizat partidul? Eu nu sunt director la vreo agenţie ca să aduc toţi agenţii la partid. Nu poţi denigra aşa pentru că eu nu am făcut aşa când am preluat conducerea partidului“.

Daviţoiu a mai sugerat, în discursul său, că Berca a fost nominalizat să conducă organizaţia pe baza unei simpatii. „Chiar preşedintele interimar m-a rugat să nu mai stau la organizaţia municipală, ci să mă ocup de cea judeţeană. Acum sunt acuzat că nu mă implic. Un partid nu se clădeşte numai pe simpatii. Nu e posibil să-mi spună mie că am creat o imagine proastă în media, eu nu am blamat niciodată partidul. Păi noi vrem să ne aleagă lume că stăm în sediu şi ne gândim pe cine mai dăm afară“, se întreabă Daviţoiu.

Vizualizări: 300

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: