Ce amenzi pot fi aplicate în campania electorală

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare a început, în Gorj, într-un mod paşnic, însă se poate încheia cu amenzi drastice atât pentru partidele politice, cât şi pentru cetăţenii care distrug sau deteriorează afişele electorale. „Prin Legea electorală se interzice distrugerea, deteriorarea sau acoperirea prin scriere a platformelor program afişate. Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenţie şi sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei. De asemenea, utilizarea locurilor speciale pentru afişaj electoral este permisă numai pentru competitorii electorali, fără a îngrădi campania contracandidaţilor, contravenienţii urmând să fie sancţionaţi cu amendă de la 1.000 la 2.500 de lei”, a declarat Ion Marin, preşedintele Biroului Electoral al Circumscripţiei Judeţene nr. 20 Gorj.

Sancţiuni mai drastice sunt prevăzute în cazul în care se vor distribui şi consuma băuturi alcoolice în timpul adunărilor electorale. „Legea prevede amenzi cuprinse între 4.500 şi 10.000 de lei în cazul în care organizatorii nu iau măsurile necesare pentru desfăşurarea normală a adunărilor electorale sau dacă se distribuie sau se consumă băuturi alcoolice în timpul acestor adunări”, a mai precizat judecătorul Ion Marin.

Continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, respectiv după ora 7.00 a zilei de sâmbătă 24 mai, va fi sancţionată cu amendă de la 1.500 la 4.500 de lei.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: