Liberalul Cojocaru, destituit din fruntea UEF Motru

Ion Cojocaru, preşedinte al PNL Motru, a fost demis joi seara din funcţia de director al Uzinei de Execuţie Foraje (UEF) Motru. Consiliul de administraţie al societăţii a hotărât înlăturarea sa de la conducerea uzinei, în baza unei propuneri făcute de Directoratul CE Oltenia. Potrivit unor surse, viitorul director va fi Ilie Petrescu.

Ion Cojocaru este cel care a condus unitatea în ultimii doi ani, după plecarea lui Ilie Petrescu. Înlăturarea sa din fruntea UEF Motru vine la nici două luni de la reconfirmarea sa pe funcţie. Şefii CE Oltenia au dat o hotărâre pentru revocarea sa din funcţie şi numirea lui Ilie Petrescu în funcţia de director general, iar consiliului de administraţie a suspus la vot hotărârea directoratului. Cojocaru a intrat în preaviz aşa cum se menţiona în hotărâre, perioadă în care trebuie să prea documentele noii conduceri. Cojocaru spune că nu exista niciun motiv pentru schimbarea sa din funcţie. „M-au îngenunchiat! M-au schimbat băieţii, mi-au făcut un cadou de Paşti. Sunt convins că schimbarea mea a fost pe motive politice. A fost corpul de control al CEO şi a scris nişte bălării. O să contest problema asta, revocarea s-a făcut fără justă cauză, fără motive”, a spus Ion Cojocaru.

Cojocaru spune că va cere daune, dar şi că va da în judecată membrii consiliului de administraţie care au votat revocarea sa din funcţie. „Voi acţiona în judecată şi persoanele fizice care au dus la punerea în aplicare a hotărârii directoratului. Le voi cere daune personal, este vorba de preşedinta Brânzan, directorul de la Roşia, Horhoianu, şi consilierul juridic Stăncioi. Normal pe mine trebuia să mă revoce CA-ul, dar neinfluenţaţi de directoratul CEO”, a precizat Ion Cojocaru.

DECIZIE

Ion Cojocaru are la dispoziţie 10 zile pentru a decide dacă va rămâne sau nu în cadrul unităţii. Dacă vrea să rămână în subordinea lui Petrescu, trebuie să facă o cerere în care să solicite angajarea pe o funcţie corespunzătoare pregătirii. Ion Cojocaru este jurist de meserie. Spune că încă nu a luat o decizie în acest sens.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: