Petele albe de pe unghii pot indica anumite afecţiuni

Uneori unghiile sunt presărate cu pete albe cunoscute sub formă de leuconichie. Acestea pot apărea în urma unor factori fizici sau chimici dar, de cele mai multe ori apariția lor se datorează unor mici traumatisme produse la nivelul unghiilor.

Cu toate acestea, petele albe de pe unghii pot indica în anumite cazuri dezvoltarea unor infecții fungice sau a insuficienței renale. Petele albe nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare pentru cele mai multe persoane. Deși mulți sunt de părere că ele apar în urma lipsei de calciu, cei mai mulți specialiști spun că acesta este doar un mit care a prins de-a lungul timpului popularitate. Cei mai mulți specialiști spun că petele albe de pe unghii apar în urma unor factori fizici.

Lovirea de o suprafață dură, prinderea unghiei într-un spațiu strâmt poate duce la apariția petelor. Mai mult, ele pot fi și o reacție alergică la un lac sau un gel de unghii. Manichiura falsă poate afecta pe termen lung sănătatea unghiilor și poate duce la apariția lor.

Folosirea incorectă a pilei de unghii îți poate oferi acest aspect neplăcut de pete albe manichiurii tale. În cazul petelor albe apărute în urma unui traumatism fizic, nu există un remediu special. Tot ce trebuie să faci este să aștepți ca unghia să crească. În acest fel vei putea tăia o parte din acea porțiune.

Conform publicației Healthline.com, petele pot să indice deficienta de minerale și vitamine. Medicii spun că în unele cazuri rare petele albe pot arăta prezența unei afecțiuni mai grave. Printre acestea se numără de exemplu insuficiența renală sau bolile de inimă.

Deși aceste cazuri sunt extrem de rare, de regulă petele de pe unghii nu vor fi primele simptome ale unei astfel de afecțiuni. Medicul specialist este singurul care poate stabili cu exactitate care este motivul pentru care au apărut petele albe pe unghiile tale.

Vizualizări: 1,414

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: