Ce amenzi riscă firmele din Rovinari care funcţionează ilegal

Societăţile comerciale de pe raza oraşului Rovinari riscă amenzi usturătoare ce pot ajunge chiar şi la două mii lei dacă nu deţin autorizaţia de funcţionare sau dacă nu o vizează la timp. Autorităţile locale spun că, din cei circa 400 de agenţi economici care desfăşoară activitate la nivelul oraşului, circa 10% funcţionează ilegal.  

Administraţia locală din Rovinari a făcut un apel către agenţii economici pentru a se pune în legalitate. Vizate sunt societăţi care nu deţin autorizaţie de funcţionare sau care nu au vizat anual documentul, aşa cum cere legea. Autorizaţia de funcţionare este valabilă începând cu data eliberării acesteia de către primărie şi până la sfârşitul anului respectiv, indiferent de perioada rămasă până la finalul anului fiscal, urmând a fi vizată anual până la data de 31 ianuarie pentru anul în curs.

Câteva sute de agenţi economici îşi au punctul de lucru la nivelul oraşului Rovinari. Printre aceştia sunt şi comercianţi care funcţionează ilegal, spun autorităţile locale. „Sunt mulţi agenţi economici care nu şi-au vizat autorizaţia de funcţionare. La unii le expiră în iulie, la alţii în august. Celor care le-au expirat le-am adus la cunoştinţă că a expirat viza de la Biroul Autorizări. Avem circa 400 şi ceva de agenţi din care circa 40 nu şi-au înnoit viza. Desfăşurarea activităţii comerciale pe raza oraşului Rovinari fără a deţine autorizaţia de funcţionare se sancţionează conform legii cu amendă de la 200 la 2000 lei. Şi pentru neavizarea autorizaţiei de funcţionare cuantumul amenzii este acelaşi”, a declarat Laurenţiu Chivu, viceprimarul oraşului Rovinari.

Costuri

Taxa pentru eliberarea autorizaţiei pentru comercianţii care deţin restaurante, baruri, sau care desfăşoară alte activităţi de servire a băuturilor este de 300 de lei, iar taxa pentru viza anuală este de 100 de lei. Totodată, taxa de eliberare a autorizaţiei de funcţionare pentru comercianţii care desfăşoară altfel de activităţi economice decât cele menţionate mai sus este de 50 lei, iar taxa pentru viza anuală acestora este de 25 lei. Plata taxei se face în momentul solicitării eliberării sau vizării autorizaţiei de funcţionare la casieria instituţiei sau într-un cont al Trezoreriei.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: