Ce ar însemna pentru Pandurii o „promovare” în Ligă ?

Aflaţi la debutul în cupele europene, pandurii s-ar putea trezi peste noapte aruncaţi în „groapa cu lei”. „Doamne fereşte, nu suntem pregătiţi pentru aşa ceva”, repetă obsesiv şeful Condescu. Dar ce ar însemna mai exact pentru Pandurii o eventuală excludere a Stelei? Pentru că au terminat pe locul 2, gorjenii vor fi anunţaţi de UEFA că sunt înscrişi în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. Chiar dacă nu vor prelua şi coeficientul excelent al Stelei, 35.604, gorjenii vor fi capi de serie în turul 2 preliminar! Şi asta pentru că ultima echipă sub linia capilor de serie, Zeljeznicar Sarajevo, are coeficient 4.566 faţă de 4.604 al pandurilor.

Astfel pentru turul 2, elevii lui Pustai ar pleca teoretic cu prima şansă în faţa unor echipe ca Ludogorets Razgrad, Hafnarfjordur sau Skenderbeu. O calificare în turul 3 preliminar ar fi de aur pentru panduri. Acolo ar putea da peste campioana Elveţiei, Basel sau peste cea a Scoţiei Celtic, dar şi un eventual eşec i-ar împinge pe gorjeni în play-off-ul Europa League. Nu mai vorbim de o calificare în play-off-ul Ligii Campionilor. Dacă ar ajunge până acolo, Voiculeţ şi compania s-ar duce mai apoi în grupele Ligii sau în grupele Europa League în caz de eşec. De menţionat că intrând pe ruta campioanelor, Pandurii ar evita numele fantastice din Europa ca Arsenal, Milan, Lyon sau Schalke şi n-ar putea pica cu o echipă mai „grea” decât Basel sau Dinamo Zagreb. Asta în turul 3. Dacă gorjenii ar da lovitura şi ar elimina o favorită în turul 3, gen Partizan Belgrad sau Austria Viena, ar fi chiar cap de serie în play-off pentru că ar prelua coeficientul echipei eliminate!

În preliminariile Ligii Campionilor, pandurii n-ar putea juca însă la Tg-Jiu şi ar fi nevoiţi să caute un alt stadion. Varianta Cluj e cea mai probabilă.

Cum ar arăta echipele româneşti în Europa în varianta excluderii Stelei:

-Pandurii în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor (16/17 – 23/24 iulie)

-Petrolul şi Astra în turul 2 preliminar al Europa League (18 – 25 iulie)

-FC Vaslui în turul 1 preliminar al Europa League (4 – 11 iulie)

Posibili adversari pentru Pandurii în preliminariile Ligii:

Turul 2: Gyor (Ungaria), Ludogorets (Bulgaria), New Saints (Ţara Galilor), Birkirkara (Malta), Vardar Skopje (Macedonia) şi încă 12 campioane

Turul 3: Basel (Elveţia), Celtic (Scoţia), BATE Borisov (Belarus), APOEL Nicosia (Cipru), Dinamo Zagreb (Croaţia), Partizan (Serbia), Legia (Polonia), Austria Viena sau Viktoria Plzen

Play-off: Maribor (Slovenia), Slovan Bratislava (Slovacia), Elfsborg (Suedia), Maccabi Tel Aviv (Israel), Molde (Norvegia), Ekranas (Lituania) etc.

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: