La un punct de euro-fericire!

Pandurii sunt la un pas de a scrie istorie. Cu victoria de aseară de la Chiajna, oamenii lui Pustai şi-au menţinut locul 2 şi înaintea ultimei etape. Un egal miercuri cu Astra ar garanta definitiv locul de Europa.

Concordia Chiajna – Pandurii 0-1 (0-1), Stadion „Concordia”, Chiajna,spectatori 2.000

A marcat: Răduţ (min. 8)

Chiajna: Niţă – Apostol (Roşu, 27’), Leca, Ghionea, Bambara – Novac – Serediuc, Pană, Purece, Coşereanu (Bucurică, 76’) – Wellington.         Antrenor: Ilie Stan

Pandurii: Lazar – Unguruşan, Viera, Mamele (Rada, 79’), Vlad – Al. Dan, Cristea – Răduţ, Voiculeţ (Predescu, 90’), Ibeh – Matulevicius (Lemnaru, 86’). Antrenor: Cristi Pustai

Cartonaşe galbene: Coşereanu (23’), Bambara (29 şi 74’), Novac (33’) Wellington (35’), Serediuc (67’), Pană (75’), Leca (92’) / Mamele (42’), Ungurusan (63’), Rada (88’), Lemnaru (90’)

Cartonaş roşu: Bambara (74’)

Arbitru: Istvan Kovacs.

Etapă de bun augur pentru panduri. Trupa lui Pustai a câştigat cu emoţii la Chiajna, dar s-a desprins la 3 puncte în faţa Astrei înaintea meciului decisiv de miercuri de la Tg-Jiu.

Gol Răduţ şi... atât !

Încurajaţi şi de semieşecul rivalei Astra cu CFR Cluj, pandurii au început în forţă meciul cu aproape condamnata la retrogradare, Chiajna. Ibeh a fost cel mai în vână în startul partidei. Mai întâi i-a centrat lui Matulevicius, dar golgeterul pandurilor a fost blocat de fundaşii adverşi. Titularizat în locul suspendatului Anton, Alexandru Dan şi-a încercat norocul, dar nu a nimerit poarta. Golul a venit până la urmă în minutul 8 de la Răduţ care a pus piciorul inspirat la o centrare ideală a lui Ibeh. Fază de gol creată 90% de nigerian care l-a ridiculizat pe fundaşul ilfovenilor, Leca. După reuşita rapidă a lui Răduţ însă...pandurii s-au retras. Prea devreme însă pentru că Chiajna nu avea de gând să se împace cu soarta de a juca din nou la matineu. A urmat o perioadă de joc în care gorjenii s-au lăsat dominaţi de echipa lui Ilie Stan. Ilfovenii nu s-au remarcat însă decât la penalty-ul „cerşit” degeaba de Purece după un şut respins total aiurea de Lazar. Tânărul portar a fost preferat de Pustai lui Mingote după gafele portughezului din meciul pierdut cu Braşov. Tot Purece şi Lazar au fost actorii principali ai singurei ocazii adevărate de gol a Concordiei. Mijlocaşul a tras puternic de la 20 de metri iar Lazar a intervenit spectaculos şi a respins în corner. În rest, mulţi nervi şi 5 cartonaşe galbene până la pauză, 4 pentru gazde. În partea a doua, doar Roşu şi Pană i-au creat ceva emoţii lui Lazar, dar Chiajna nu a avut forţa de a mai reveni. Mai ales că în ultimele 15 minute a jucat şi în 10 oameni după eliminarea lui Bambara. Chiajna a reuşit să marcheze în ultimul minut, dar golul a fost anulat pentru un fault evident la Lazar.

Egalul e suficient cu Astra

Pandurii au obţinut astfel 3 puncte de aur. Cu toate astea, gorjenii nu pot fi încă siguri de locul de Europa League. Calculele sunt clare. Dacă Nistor şi compania bat miercuri pe Astra, termină pe locul 2 şi se califică direct în turul 2 preliminar al Europa League. Dacă fac egal cu giurgiuvenii, oamenii lui Pustai încheie sezonul pe 3 şi intră în turul 1 preliminar. În cazul unui eşec însă cu Astra şi coroborat cu un succes al Petrolului cu Mediaş, pandurii termină sezonul pe 4 şi aşteaptă finala Cupei pentru a afla dacă prind Europa sau nu. În acest ultim caz e nevoie ca Petrolul să bată CFR Cluj pentru ca gorjenii să meargă în competiţia europeană mult visată.

Gratis – Pandurii au decis să lase intrarea liberă la peluze pentru meciul de miercuri cu Astra Giurgiu. Circa 2 mii de tichete gratuite vor fi distribuite astfel fanilor în ziua meciului. Restul biletelor vor fi puse în vânzare începând de miercuri dimineaţa de la ora 9.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: