Schimbări majore la Energia

După un sezon sub aşteptări, conducerea Energia a decis să schimbe liniile pentru sezonul viitor. Astfel de la echipa de handbal au plecat nu mai puţin de 8 jucători, dar şi antrenorul secund. Au sosit în schimb 4 jucători noi plus două speranţe formate la LPS Tg-Jiu.

Energia îşi propusese să termine în primele 6, dar a încheiat cu greu sezonul pe locul 8. În Cupă, gorjenii au fost eliminaţi încă din sferturi aşa că se impuneau schimbări la echipă la finele unui sezon ratat.

Lista neagră

Energia a pornit sezonul cu planuri mari, dar a trebuit să se mulţumească doar cu lucruri mărunte pe parcurs. Lotul insuficient numeric, dar şi valoric nu i-au permis lui Andrieş să spere la mai mult de locul 8. Loc 8 obţinut în ultima etapă graţie celor de la Suceava care s-au impus la CSM Bucureşti. Gorjenii au fost aproape de o mega surpriză în Cupă, dar s-au văzut învinşi în final de Constanţa cu 25 la 23. Pe lista neagră iniţială apăreau 4 nume: Rădulescu, Jelovcan, Roşca şi Păiuş. Ultimii doi, interi aduşi în iarnă şi care au dezamăgit în retur. Până la urmă Păiuş a fost păstrat la echipă după meciurile bune făcute în ultimele etape, dar şi datorită atitudinii de la antrenamente. Ceilalţi trei în schimb, alături de Andrei Popescu, Vali Popescu, Cărăgui, Motoi, dar şi Mazilu, au plecat. Ultimul din cauza problemelor medicale care i-au tot dat bătăi de cap în ultimii ani. Surprinde oarecum prezenţa lui Andrei Popescu pe această listă. Centrul sosit de la Baia Mare nu s-a ridicat însă la înălţimea aşteptărilor aşa că decizia nu e chiar una şoc.

Cine vine ?

Energia anunţă totodată că a bătut palma cu 4 jucători. Doi dintre ei sunt portari, având în vedere că Energia a renunţat la slovenul Jelovcan, dar şi la Rădulescu sau Motoi. Cristi Antonaru (28 de ani), ultima oară la Timişoara, dar şi George Şelaru (26 de ani), sosit de la Suceava, vor apăra buturile Energiei în viitorul sezon. Gorjenii şi-au întărit şi linia de 9 metri prin aducerea lui Laurenţiu Dinescu (27 de ani), un inter stânga cu un gabarit serios la cei 1,92 metri şi 95 de kilograme. În locul lui Andrei Popescu a fost adus ca şi coordonator Gabriel Liberţ (28 de ani), ultima oară în liga a doua la Călăraşi. Şeful secţiei de handbal, Andrei Maioreanu, a dat asigurări că transferurile celor 4 sunt parafate şi că aceştia vor evolua pentru Energia.

Noul secund vine cu doi jucători

Dacă Andrieş a fost păstrat în funcţie şi pentru sezonul care vine, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre secundul său, Doru Geamănu. În locul acestuia, Maioreanu îl preferă pe Adrian Gorun, profesor la LPS Tg-Jiu. Gorun vine la Energia cu doi tineri de mare perspectivă, fraţii Alexandru şi Bogdan Mănescu. Cei doi fac parte momentan din lotul naţional de juniori ai României. „Mă interesează ca aceşti jucători din Tg-Jiu să facă performanţă. Sunt convins că într-un an vor fi jucători de bază. Îl avem în vederi şi pe Alin Şomlea, 19 ani, unul din principalii marcatori ai Clujului”, a spus Maioreanu în sportingorj.

9 – jucători au fost păstraţi la Energia: Giotoiu, Ilieş, Apolzan, Mledenciu, Păiuş, Asoltanei, Enache, Dragnea şi Şandru  

Piesă lipsă – Energia mai caută un inter dreapta de valoare pentru a avea lotul complet. Gorjenii tatonează pista atât în ţară cât şi în străinătate pentru a găsi un stângaci care să suplinească plecarea lui Mazilu

Vizualizări: 190

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: