Ce au descoperit comisarii de mediu pe un teren din Târgu Jiu

Mai multe deșeuri electrice și electronice au fost depozitate necorespunzător pe suprafața unui teren din municipiul Târgu Jiu. Astfel, în urma unei sesizări, comisarii Gărzii de Mediu Gorj s-au deplasat la fața locului, fiind constatate cele semnalate.

”În vederea depozitării corespunzătoare a deșeurilor electrice și electronice, legislația specifică are prevederi clare în ceea ce privește modul de gestionare al acestora. Astăzi,  comisarii Gărzii de Mediu Gorj, in urma unei sesizări au identificat pe raza Municipiului Târgu- Jiu, un teren unde au fost identificate astfel de deșeuri depozitate necorespunzător”, a anunță reprezentanții instituției.

Instituția de la Gorj trage un semnal de alarmă cu privire la depozitarea acestor deșeuri, iar nerespectarea regulilor atrage după sine sancțiuni contravenționale sau de natură penală.

”Atragem atenția tuturor cetățenilor să preda aceste tipuri de deșeuri, care sunt clasificate ca fiind  periculoase, numai către operatori autorizați. În acestă perioada sunt organizate campanii de colectare de către autoritățile locale, de care pot beneficia toți cetățenii cu titlu gratuit! Nerespectarea prevederilor în domeniu gestionării deșeurilor periculoase atrage sancțiuni contravenționale, inclusiv sesizări penale”, a mai transmis Garda de Mediu Gorj.

Vizualizări: 1,155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: