Ce au găsit câțiva voluntari pe râul Șușița

Asociația TEAM from Next Generation, în parteneriat cu Direcția Județeană de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj, a organizat, duminică, o acțiune de ecologizare în Municipiul Târgu Jiu. La această acțiune de ecologizare au participat elevi de la Colegiul Național „Spiru Haret”, Liceul Teologic, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, dar și de la Școala Gimnazială nr. 3 din Rovinari. Totodată, s-au alăturat acestei acțiuni și reprezentanții Asociației „Arca Lex”. 

„În fiecare an, pe 14 Martie e sărbătorită Ziua Mondială a Râurilor, iar pe 22 Martie, este sărbătorită Ziua Mondială a APEI. În acest context, Asociația TEAM for Next Generation, împreună cu Ddirecția Județeană de Management Integrat al Deșeurilor și Protecția Animalelor Gorj” au organizat această campanie pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la importanței menținerii curate a apelor, știut fiind faptul că APA este un element vital în viața noastră. Acțiunea s-a desfășurat pe malul râului Șușița și ne-am bucurat că am avut alături de noi peste 70 de voluntari, majoritatea elevi. Astfel de acțiuni vor mai avea loc și în perioada următoare”, a precizat Irina Elena Sîrbu, reprezentantul Asociației Team for Next Generation.

Actiunea face parte din programul „Cu Apele Curate”, lansat în 2019 de Asociația „Mai Mult Verde” și Lidl România ca un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor, adresat membrilor comunităților și autorităților publice din localitățile riverane.

Galerie foto






Vizualizări: 3,097

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: