Ce au spus liderii PSD despre dovada fraudării alegerilor

Liderii PSD Gorj au comentat filmuleţul care circulă pe youtube şi care arată cum alegătorilor din Baia de Fier  li s-au promis la alegerile parlamentare de anul trecut atenţii şi petrecere, dacă votează USL. “Astfel de acţiuni se fac dintotdeauna” spune primarul comunei, Dumitru Turbăceanu. Deputatul PSD Mihai Weber exclude orice fraudare a alegerilor, iar liderul pesediştilor, Florin Cârciumaru, va dezbate acest subiect cu membrii Biroului Executiv al PSD Gorj.

Liderul PSD de la Baia de Fier, primarul Dumitru Turbăceanu, spune că nu cunoaşte persoana care îi îndemna pe romii din comună să voteze USL la alegerile parlamentare. Edilul nu îşi explică de ce acest clip nu a ieşit la iveală în acea perioadă.“De ce a apărut atât de târziu, dacă chiar s-au întâmplat atunci. Persoana respectivă care a apărut acolo nu este de la noi din localitate. Oricum nu este de la noi din localitate, în perioada respectivă am stat la primărie. Din ce am văzut, oamenii care erau pe lângă persoana respectivă erau din zona rudărie. Am rămas fără cuvinte când am văzut. Nu am cunoştinţă că s-ar fi dat o petrecere. Maşina e tot din rudărie. Din materialul respectiv într-adevăr aşa se vede. Îmi pare rău că s-a întâmplat chestia asta (…) Chestii din astea s-au întâmplat tot timpul, să fim serioşi. Şi pe timpul guvernării trecute, întotdeauna, dar probabil n-au fost filmate şi n-au apărut. Se ştie foarte bine că asemenea lucruri se practică la noi în România, ceea ce nu e corect”, a spus Dumitru Turbăceanu, primarul din Baia de Fier şi preşedintele PSD local.

Cârciumaru: Mă voi documenta

Pe de altă parte, liderul PSD Gorj Florin Cârciumaru spune că va analiza situaţia şi o va supuse dezbaterii în cadrul BEJ al PSD Gorj. “Chiar nu văzui şi nu ştiu despre ce este vorba. Mă voi documenta şi vom discuta cazul în cadrul Biroului Executiv PSD. Înainte de a spune că afectează sau nu afectează imaginea organizaţiei PSD de la Gorj, este bine să analizăm cu seriozitate acest videoclip. Eu nu ştiu despre ce este vorba, n-am văzut absolut nimic, dar este bine să aşteptăm. Nu trebuie să ne hazardăm până nu ne documentăm. Există multe interese în jurul judeţului nostru de a se încerca de a se scoate în evidenţă fel şi fel de acţiuni negative, este de înţeles atâta timp cât premierul României este din judeţul nostru. Aşa vom avea parte de fel de fel de scenarii”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

Weber: Au fost alegeri libere

Deputatul PSD pe Colegiul 2 Novaci, Mihai Weber, exclude orice speculaţie în privinţa fraudării alegerilor. “Sunt convins că nu s-a întâmplat aşa, e chestiune de interpretare. Au fost nişte alegeri libere, democratice. Sunt convins că alegerile au fost corecte şi clare.  În momentul în care merg într-o anumită zonă, mai ales în zonele rurale unde sunt o secţie sau două pe întreaga localitate, oamenii se cuplează într-o maşină, într-un grup de 2-3, să se ducă spre secţia de votare. Atunci, sigur se poate interpreta. Poate că, fiind o zi liberă, după vot s-au îndreptat spre diverse activităţi de recreere”, a comentat deputatul Mihai Weber.   

Făsuescu: DNA nu a găsit nereguli

Conform înregistrării video, urma ca astfel de acţiuni care vizau fraudarea alegerilor în favoarea USL să aibă loc şi la Polovragi. Primarul Ştefan Făsuescu, neagă că ar fi existat astfel de acţiuni. „Nu s-a distribuit niciun vot, nu am cunoştinţă de aşa ceva. Am avut şi de la Bucureşti, au fost pe la noi atunci cei de la DNA, au stat trei zile, au luat declaraţii la oameni şi nu au găsit nereguli. Dacă era ceva găseau cei de la DNA. N-am pus nicio maşină la dispoziţie, n-am cărat pe nimeni. Fiecare a votat ce l-a tăiat capul”, a spus primarul din Polovragi, Ştefan Făsuescu.  

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: