Ce beneficii aduce profilaxia dentară? Dar implanturile?

Cunoscute ca fiind cele mai performante și longevive forme de protetică dentară, implanturile dentare sunt recomandate în cazul pierderii unuia sau a mai multor dinți. Avantajul este că se poate aplica cu succes în cazul majorității pacienților, la indicația medicului stomatolog.

Este dureros să îți faci un implant dentar?

Implantarea nu este o procedură dureroasă. Intervenția se efectuează sub anestezie locală, care este foarte eficientă și elimină complet durerea în timpul operațiunii, totuși pacienți vor manifesta dureri ușoare pe durata vindecarii și a procesului de integrare a implantului.

După intervenție poate apărea un disconfort minor, dar acesta va dispărea dacă se iau analgezice. Alegerea unui implant dentar se dovedește a fi cea mai eficientă și modernă soluție în cazul edentațiilor, și este recomandată imediat după pierderea unuia sau a mai multor dinți.

Aspectele pozitive ale utilizării acestei tehnici sunt următoarele:

    • Durata operației este scurtă;
    • Timpul de recuperare redus;
    • Nu există disconfort mare după operație;
    • Nu există nicio posibilitate de infecție a țesuturilor;
    • Nu există șanse de respingere a implantului;
    • Nu este necesară o intervenție chirurgicală, ulterioară.

Așadar, dinții trebuie îngrijiți și supliniți acolo unde lipsesc. Pentru a preveni afecțiunile stomatologice, este recomandată profilaxia dentară.

Ce reprezintă profilaxia dentară?

Aceasta presupune o curățare profesională a danturii, aducând beneficii atât la nivelul sănătății dentare, cât și din punct de vedere estetic.

O ofertă de profilaxie Cluj include atât periajul profesional, cât și procedurile de detartraj și air-flow.

Astfel, o sesiune profesională de igienizare este compusă dintr-o serie completă de proceduri, astfel încât medicul specialist să se asigure că atât tartrul, cât și bacteriile care se află în cavitatea bucală au fost eliminate 100%.

Ce beneficii aduce profilaxia dentară?

Profilaxia bolilor dentare este prevenirea apariției și dezvoltării bolilor orale. Introducerea programelor de prevenție duce la o scădere bruscă a intensității cariilor dentare și a bolii parodontale, la o reducere semnificativă a pierderii dinților la vârste fragede și la o creștere a numărului de copii și adolescenți cu dinți intacți. Costul metodelor preventive este, în medie, de 20 de ori mai mic decât costul tratamentului bolilor dentare care au apărut deja.

Profilaxia dentară ajută la:

    • Reducerea intensității și prevalenței cariilor dentare;
    • Creșterea numărului de persoane care nu au carii dentare;
    • Scăderea procentului de indivizi care prezintă semne de afectare a țesutului parodontal, etc.

Astfel, atât implanturile dentare cât și profilaxia dentară ajută pacienții să aibă o cavitate bucală sănătoasă și un zâmbet fermecător.

Vizualizări: 836

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: