Ce cadou a primit la împlinirea unui secol de viaţă

O bătrână din comuna Drăguţeşti a fost sărbătorită ieri de administraţia locală la împlinirea unui secol de viaţă. Femeia a primit o diplomă din partea administraţiei locale, un buchet de flori, dar şi suma de 2.500 de lei. Rudele Mariei Năstăsoiu au spus care este secretul longevităţii sale: o viaţă cumpătată şi fără excese.

Maria Năstăsoiu din satul Cârbeşti, comuna Drăguţeşti, a împlinit luni, 12 ianuarie, onorabila vârsta de 100 de ani. Bătrâna se bucură de o familie numeroasă. A crescut două fete şi un băiat de pe urma cărora are patru nepoţi, şapte strănepoţi şi o stră-strănepoată. Unul dintre nepoţi, prin alianţă, este Sorin Olaru, director adjunct la Direcţia de Resurse Umane din cadrul CE Oltenia.

Nora Mariei Năstăsoiu are numai cuvinte de laudă la adresa bătrânei. „Îi doresc multă sănătate de acum înainte, ca să putem să ne înţelegem. Este bine, vorbeşte mai greu, nu poate să meargă pentru că o dor picioarele de la reumatism. În rest e sănătoasă. De muncit, a muncit. A fost mai mult singură, că tata socru a fost plecat cu serviciul la Orăştie. S-a ocupat cu munca agricolă, muncă fizică. Aşa erau vremurile pe atunci”, a spus Elisabeta Năstăsoiu, nora bătrânei.

Fiul bătrânei a spus că bătrâna nu a făcut excese de-a lungul vremii şi crede că acesta este secretul longevităţii sale. „E născută şi crescută pe raza comunei. Au fost patru fraţi. S-a ocupat cu agricultura, mai mult cu gospodăria. A ajuns la această vârstă pentru că a fost cumpătată, a respectat regulile de igienă, cu alimentaţia nu a făcut abuz, a consumat în special legume. Îi doresc sănătate, să fie alături de noi cât mai mult”, a spus Gheorghe Năstăsoiu.

Sărbătorită de autorităţi

Administraţia locală din Drăguţeşti, în frunte cu primarul Vasile Moşoiu, a organizat o petrecere festivă pentru a o sărbători pe bătrână. „Din partea primăriei Drăguţeşti şi a Consiliului Local îi dorim multă sănătate, bătrâneţe liniştită şi tot binele din lume. Îmi doresc ca pe raza comunei Drăguţeşti să avem cât mai multe aniversări la 100 de ani. Împreună cu consilierii locali am închinat un pahar de şampanie, ne-am simţit bine. Din partea primăriei am oferit o diplomă, un mic premiu din partea Consiliului Local de 2500 de lei, o şampanie, un buchet de flori”, a spus Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.    

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: