Ce cadouri a primit Iohannis în 2017

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, în 2017, 41 de obiecte cu prilejul unor acţiuni de protocol. Valoarea totală a bunurilor primite de şeful statului, cu titlu gratuit, este de 2.752 de euro (12.934,40 de lei).

Cel mai scump cadou primit de preşedintele Iohannis este un tablou reprezentând un peisaj de iarnă realizat de Givi Kolelishvili, estimat la 500 de euro.

Obiectele primite de şeful statului cu prilejul unor acţiuni de protocol au rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit listei publicate de Administraţia Prezidenţială, printre cadourile primite de Iohannis în 2017 se numără şi un decantor din sticlă transparentă, marca Tiffany&Co (250 de euro), o baionetă personalizată - Forţele pentru Operaţii Speciale din Armata Română, în casetă de prezentare, estimate la 200 de euro, o cască de protecţie personalizată, pentru activităţi de pompieri şi servicii de intervenţie în situaţii de urgenţă (150 de euro), butoni pentru cămaşă din aur de 14 K, lucraţi manual, din colecţia „Gold Jewellery of the Island of Pag” (150 de euro), o urnă din argint, în casetă de prezentare din pluş roşu (100 de euro), un tablou reprezentând doi elefanţi (100 de euro), un platou din inox personalizat cu Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în casetă de prezentare, estimat la 30 de euro, un set format din stilou, călimară şi tampon sugativă (100 de euro), „Biblia lui Luther-1534” – 2 volume (50 euro), sabie decorative, în casetă – 80 de euro şi Stilou Poenari lucrat manual, din compozit complex, placat cu aur, model Baron Business (80 de euro).

De asemenea, pe lista bunurilor se află şi un telefon Huawei P10 Lite, în valoare de 180 de euro, primit de consilierul prezidenţial Bogdan Aurescu. Bunul a rămas în patrimoniul Administraţiei Prezidenţiale. (A.A.)

Vizualizări: 358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: