Berca, din nou penibil. L-a propus candidat, dar nu l-a votat!

Consilierul PNL Târgu Jiu, Eduard Berca, a căzut din nou în penibil. Acesta recunoaşte că nu l-a votat pe Mihai Paraschiv în funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL Târgu Jiu, deşi el este cel care l-a propus drept candidat. Berca a avut o explicaţie puerilă, dar capătă contur scenariul că i-a întins o cursă lui Paraschiv, pentru a-l umili public. Paraschiv este unul dintre puţinii contestatari ai preşedintelui Dan Vîlceanu care nu a fost încă dat afară din partid.

Mihai Paraschiv este consilierul liberal care a lansat ideea unui referendum pentru dizolvarea Consiliului Local Târgu Jiu, fiind convins că primarul liberal Marcel Romanescu ar putea face mai mult pentru comunitate dacă nu ar avea un consiliu ostil. Primul care l-a lăsat în offside pe Paraschiv a fost chiar Romanescu, primarul lăsându-l să vorbească trei săptămâni pe marginea ideii înainte de a spune că o respinge. Un referendum care nu este dorit de primar era din start un subiect care nu există.

Paraschiv: A fost o mascaradă

Paraschiv nu ar fi singurul aliat sacrificat de Romanescu, a mai fost acum câteva săptămâni inexplicabila înlăturare a consilierului său Robert Ciocioi. Sunt surse care spun că Romanescu şi Vîlceanu chiar ar fi bătut palma pentru umilirea publică a lui Paraschiv, dar câtă vreme acesta din urmă declară că rămâne un susţinător al primarului, probabil că are alte informaţii.

Mihai Paraschiv a povestit la TV Sud cum a picat în această mascaradă, cum o numeşte el. „A fost o situaţie pe care nu reuşesc să o înţeleg nici astăzi. Am discutat în urmă cu o săptămână şi jumătate cu colegul meu Eduard Berca şi el este cel care mi-a propus să preiau această poziţie de prim-vicepreşedinte. În primă fază i-am spus că nu sunt interesat din lipsa timpului şi nici nu cred că era necesară ocuparea funcţiei, atâta timp cât fiecare aveam un vot egal. Am acceptat după aceea propunerea colegului meu şi am rămas surprins de apariţia celui de-al doilea candidat, nu ştiam că îşi doreşte această poziţie”, a spus Paraschiv.

Acesta şi-a dat seama de mascaradă atunci când a văzut că Berca nu l-a votat, deşi inclusiv în şedinţă l-a propus candidat: „Am rămas surprins să văd că domnul Berca, cel care m-a propus pentru această funcţie, nu ne-a votat pe niciunul dintre noi. Era lângă mine când a votat, am văzut, este singurul care a împăturit biletul în patru, nu în două. Au fost colegi apropaţi de dânsul care de obicei nu vin la şedinţă, atunci au venit, probabil pentru a-l ajuta să-şi ducă la capăt mascarada”.

Explicaţia lui Berca

Berca a recunoscut într-o emisiune la Sud FM că nu l-a votat pe Paraschiv, deşi i-a propus să candideze, dar tot el se declară oripilat de lipsa de morală a celui care i-a „intrat în intimitate, în buletinul lui de vot”.

Interesant este că Berca susţine public că nici nu ştia că vor fi alegeri în seara respectivă, deşi discutase cu zile înainte pe această temă cu Paraschiv. Iată cum descrie Berca ceea ce s-a întâmplat la respectiva şedinţă: „Marcel Romanescu a venit, a propus această ordine de zi, habar nu aveam nici eu, nici domnul Ciocioi care vor fi punctele de pe ordinea de zi. Mi-a dat cuvântul să fac propunerea. Nefiind pregătite biletele pentru vot secret, Robert Ciocioi s-a retras să le facă. Am început să vorbim despre referendum. Mihai Paraschiv a început să spună că doreşte să folosească activitatea colegilor ca şi o viitoare recompensă pentru alegerile din 2020. Practic, cine adună mai multe semnături va fi susţinut pentru candidatură, lucru care pe mine m-a enervat teribil”. Berca spune că a ajuns astfel la concluzia că Paraschiv a dat dovadă de lipsă de maturitate politică şi nu l-a mai votat.

Vizualizări: 2,906

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: