Ce cartof fierbinte aruncă Işfan în braţele lui Romanescu

Directorii de şcoli din Târgu Jiu se plâng că au întârziat cu o săptămână plata salariilor pentru luna august din cauza Inspectoratului Școlar Județean Gorj. Din acest temei, situația este tensionată, iar unii profesori amenință că nu vor mai intra la ore. Motivul este mult disputatul spor de calculator. Cum ISJ Gorj nu e de acord cu acest bonus de 15% din leafă, statele de salariu nu sunt avizate.  Şeful ISJ Gorj pasează problema în curtea Primăriei Târgu Jiu.

Câțiva directori și contabili de școli din Târgu Jiu au mers joi, 14 septembrie, cu jalba-n proțap la senatorul Florin Cârciumaru, reclamându-l pe Ion Ișfan, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean, că nu le validează statele de plată. Cum bine se ştie, anumite şcoli acordă spor de calculator informaticienilor, contabililor, secretarilor etc, spor cu care inspectorul școlar general Ion Ișfan nu este de acord. Astfel, ISJ Gorj nu avizează statele de salarii și niciun profesor din școlile cu pricina nu primește salariul. „În cazul în care dispunem suspendarea plăților pentru sporul de condiții vătămătoare și nu avem baza legală, oamenii ne vor da în judecată și vor câștiga. Ne vor acuza, probabil, de abuz în serviciu”, a declarat Aurel Popescu, directorul Școlii Gimnaziale „Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu.

Șase salariați de la Liceul Teologic din Târgu Jiu încasează sporul de condiții vătămătoare. „Nu e vorba de sume, ci de proceduri. Nu putem da sporul jos, ne trebuie o bază legală. Intrăm în impas, trebuie să facem niște raportări la Trezorerie. Luni este termenul limită. Dacă nu plătim salariile până vineri, nu putem face aceste raportări”, Antonie Săvescu, contabil șef al Liceului Teologic.

Din acest motiv, directorii l-au rugat pe senatorul Florin Cârciumaru să-i ajute să obțină de la ISJ Gorj validarea sau invalidarea statelor de plată. „Responsabilul de la inspectorat cu această validare sau invalidare trebuia să comunice cu 3-4 zile înainte de data plății salariilor. Nu s-a făcut acest lucru, s-a încălcat legea”, a mai spus directorul Aurel Popescu.

Senatorul Florin Cârciumaru spune că va purta discuţii cu Ion Işfan despre această problemă. „I-am ascultat, mi-am notat și încerc să le rezolv problema. Asta înseamnă să discut cu domnul Ișfan”, a spus Florin Cârciumaru.

Işfan: Să plătească Romanescu!

Ion Ișfan nu dă înapoi şi susţine în continuare că nu există bază legală pentru acordarea acestui spor, plasând decizia la primarul din Târgu Jiu. „Noi doar asigurăm asistență tehnică ordonatorului principal, care este primarul din Târgu Jiu. Am trimis în școli adrese primite de la Ministerul Învățământului care susține că acest spor nu poate fi plătit. Dacă domnul primar consideră că punctul nostru de vedere nu este corect, poate plăti fărSă acel aviz de la Inspectorat Școlar”, a comentat Ion Ișfan, inspectorul general al ISJ Gorj.

Romanescu: Trebuie viza ISJ!

Fără viza ISJ Gorj, Primăria Târgu Jiu nu poate face plățile, susţine primarul Marcel Romanescu. „Mai trebuie o viză din partea Inspectoratului Școlar pe acele sume pe care trebuie să le primească profesorii. Ultima viză este dată de către inspectorat, nu de primărie. Discuții au fost și în lunile trecute, de această dată am văzut că la anumite școli nu au fost emise acele vize”, a precizat primarul din Târgu Jiu.

Vizualizări: 4,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: