Ce condiţii pun şcolile profesorilor care vor să vină prin transfer

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Gorj a avizat în această perioadă condițiile specifice pentru ocuparea posturilor titularizabile anunțate de unitățile de învăţământ. Este vorba de o serie de condiții ce trebuie îndeplinite de cadrele didactice care vor că ocupe aceste posturi prin transfer de la alte unități de învăţământ din Gorj sau din alte județe. Cert este că multe din cerințele școlilor nu permit accesul oricui.

 Peste zece unităţi de învăţământ au transmis ISJ Gorj cerințele specifice pentru ocuparea posturilor titularizabile din școlile respective. Directorii au pretenții extrem de mari de la profesorii care ar vrea să ocupe aceste posturi prin transfer, aşa că multe din solicitările lor au fost respinse de Consiliul de Administrație al ISJ Gorj. De exemplu, pentru a putea ocupa, prin transfer, un post la Liceul Tehnologic Roşia de Amaradia, conducerea școlii a stabilit trei condiții, domiciliu în localitate, grad didactic I şi minim 15 ani vechime în învățământ.

Condiții și mai drastice a impus conducerea Colegiului Național ”Spiru Haret” din Târgu Jiu. Astfel, pentru a putea ocupa un post prin transfer la această unitate de învățământ, profesorul trebuie să fie titular, să fi obținut un premiu I cu un elev pregătit de el la una din olimpiadele județene și să aibă cercetare științifică, metodică, reflectată în cel puțin patru articole de specialitate. Una peste alta, școlile impun ca profesorii să aibă domiciliul în localitatea unde se află școala, să fie titulari, să aibă ani în învățământ.

 Fără condiții discriminatorii

Reprezentanții ISJ Gorj au precizat că nu au fost acceptate toate condițiile impuse de școli. ”Aceste condiții specifice au fost și în anii trecuți, ele sunt înaintate spre avizarea CA al Inspectoratului Scolar Județean Târgu Jiu iar noi trebuie doar să avem grijă să nu fie condiții discriminatorii. Termenul este ușor neclar pentru că discriminatoriu ar fi să impui o vechime pe care nu o poate avea, dar nu asta ne face performanți întotdeauna. Sunt mai multe cazuri în care ISJ Gorj nu a avizat condițiile specifice impuse de școli, ei pun mai multe condiții și rămân cele care primesc avizul nostru. Sunt foarte multe școlile care au impus condiții”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj. 

Vizualizări: 1,557

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: